Kadına Yönelik Şiddete Karşı Kadınlarla Yürüyecekler

08 Mart 2018 Perşembe 16:31
Bu haber 880 kez okundu

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Kadınlarla Yürüyecekler

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, tüm kadınların 8 Mart Dünya  Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, toplumun temel taşı olan ve hayatın her alanında sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

8 Mart’ın ülkede artan kadına yönelik şiddet, istismar ve tecavüz olaylarının gölgesinde kutlandığına dikkat çeken Başkan Culha, 8 Mart 2018 Perşembe günü saat 13.00'da Uluçınar Köprüsünde kadınlarla buluşarak Kadın İstismarlarına ve Cinayetlerine karşı Kent Meydanına yürüyüş gerçekleştireceklerini belirtti. Gerçekleştirilecek etkinliğe tüm kadınları yürek yüreğe olmaya ve dayanışmaya davet eden Başkan Culha, saat 14.30'dan sonra da üretken kadınlarla fabrikalarda buluşacaklarını dile getirdi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla verdikleri mesajda şu ifadelere yer verdi: “Kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesi açısından, çok önemli ve anlamlı bir gün olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü ne yazık ki; giderek artan kadına yönelik şiddet, istismar ve tecavüz olaylarının gölgesinde, buruk kutluyoruz. Sadece 8 Mart’ta değil, her gün eşitlik, adalet ve kadına saygı diye sesimizi yükseltmemize rağmen, yaralarımız sürekli kanamaya ve derinleşmeye devam ediyor. Ülkemizde ne acıdır ki; neredeyse her gün yeni bir kadın cinayeti veya kadın istismarı haberi ile uyanıyoruz. Şiddetin, tecavüzlerin, istismarların, çocuk gelinlerin ve töre cinayetlerinin olmadığı bir ülke hepimizin arzusudur. Kadına karşı şiddeti yücelten anlayışı, adalet, eşitlik ve özgürlük meşalesinin yılmaz taşıyıcıları olan kadınlarımız ile birlikte omuz omuza mücadele ederek yeneceğiz. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutlar, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirecekleri 8 Mart etkinliklerimize tüm kadınlarımızı bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz.”

Yorum Gönder