Kahraman Gazilerin En Onurlu Günü

19 Eylül 2019 Perşembe 13:19
Bu haber 602 kez okundu

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin 98.Yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü İskenderun’da törenlerle kutlandı.

Kahraman Gazilerin En Onurlu Günü
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin 98.Yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü İskenderun’da törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunumu ile başlayan, ardından da Şehit ve Gazi Aileleri onuruna verilen kahvaltı programıyla devam eden törenlere İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan, Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler, askeri erkân, emniyet personeli ve vatandaşlar katıldı.

İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çelenklerinin Ata’nın manevi huzuruna sunulması, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesinin ardından İstiklal Makzume Anadolu Lisesi 10.sınıf öğrencisi Ece Turhan okuduğu ‘Gazilik’ şiiri ile herkese duygu dolu anlar yaşattı.   

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şube Başkanı Gazi Neşet Turhan, Türk Milleti’nin dostluğunu kavrayamayanların, dostluğu düşmanlığa, sevgiyi nefrete kurban vermekten çekinmeyenlerin dün olduğu gibi, bugün de yarın da Türk Milleti’nden hak ettikleri karşılığı bulacaklarını belirterek, “Kahraman Türk milleti, asla bayraksız, vatansız ve hürriyetsiz yaşamamış bu hususta diğer milletlere de rehberlik etmenin kıvancı ile tarihteki yerini almıştır. Bu nedenle milli değerlerimizi, yaşanmış ve geleceğe ışık tutan hakikatlerimizi unutmayıp diri tuttukça, özgür ve bağımsız yaşamanın sembolü olan Türk Milleti hep var olacaktır. Aksi halde; ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ diyerek hürriyet, istiklal ve vatan yolunda canlarını seve seve veren aziz şehitlerimiz ile göğsünü düşman kurşununa siper eden kahraman gazilerimizin hedef ve inançlarına yabancılaşmış oluruz. Sözlerimi bitirirken, 19 Eylül Gaziler Günümüzü büyük bir heyecanla kutlarken, bu müstesna günün milletimize ve dünyamıza barışı, kardeşliği, bayrak ve vatan sevgisini anımsatmasını diliyor, bu vatan ve bayrak uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarken, hayattaki kahraman gazilerimize, sağlık ve afiyet diliyorum” dedi.

Protokol ve gaziler kahvaltıda bir araya geldi

Anıt Alanı’ndaki 19 Eylül Gaziler Günü töreninin ardından, ilçe protokolü, şehit ve gazi aileleri ile birlikte Tosyalı Ailesi tarafından Ramada Otel’de verilen kahvaltıda sohbet etme imkanı buldu.

Hoşsohbet ortamında geçen kahvaltıda Kaymakam Yönden ve protokol üyeleri, şehit ve gazi aileleri ile yakından ilgilenerek, masaları tek tek ziyaret etti.

Bu müstesna gün vesilesiyle minnet ve şükran duygularını bir kez daha dile getiren İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ile İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu dile getirdi.

Yorum Gönder