Kaşıkçı: ‘Artan Pahalılığın Panzehri Daha Fazla Tarımdır’

20 Temmuz 2019 Cumartesi 14:37
Bu haber 502 kez okundu

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, TBMM’de Hataylı çiftçilerin sorunlarını gündeme getirdi.

Kaşıkçı: ‘Artan Pahalılığın Panzehri Daha Fazla Tarımdır'
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, TBMM’de Hataylı çiftçilerin sorunlarını gündeme getirdi. Milletvekili Kaşıkçı; ‘Her türlü olumsuzluğa karşı tarım, ülkemizin en önemli geçim kaynaklarından biridir. Artan pahalılığın panzehri daha fazla tarımdır. Bağımsızlığın teminatı daha fazla tarımdır’ dedi.

Milletvekili Kaşıkçı, “Artan dünya nüfusu ve buna karşı yükselen gıda talebine cevap verebilmek için daha fazla tarım gerekmektedir. Tarım ise hiç şüphesiz ona emek veren çiftçiler ve bu uğurda mücadele veren işçiler sayesinde ayakta kalabilir. Çiftçisi mutlu bir milletin üretimi bol ve bereketli demektir” dedi.

‘Bereketin Topraktan Fışkırdığı Amik Ovası’

Milletvekili Kaşıkçı; “İşte tam bu noktada sizlerin dikkatinizi bolluğun ve bereketin adeta topraktan fışkırdığı Amik Ovasına çekmek istiyorum” diyerek, şöyle devam etti; “Amik Ovası ve Hataylı çiftçilerimizin karşı karşıya kaldığı sıkıntılar her geçen gün biraz daha derinleşmektedir. Hatay tarım için ideal bir şehrimizdir. İlimizin toplamda %18.9’luk kısmı tarıma elverişlidir. Tarım arazisinin ise %63’lük kısmı tarla tarımı , %13.8’i sebze yetiştiriciliği , %9.4′ ünde meyvecilik, %1.8′ inde bağcılık, %11.8’lik kısmında ise Zeytincilik yapılmaktadır.”

‘Reyhanlı Barajı İçin Ek Ödenek Talebi’

Milletvekili Kaşıkçı; “Amik Ovası neredeyse her kış dönemi su taşkınları ile karşı karşıya kalmaktadır. Öyle ki bu yıl su taşkını nedeni ile 17 bin dekar tarım arazisi sular altında kalmıştır. Aylarca suyun çekilmediği ovada tarım yapılamamaktadır. Bu büyük problemin çözümü için yapımı devam eden Reyhanlı Barajının ağır da olsa inşaatı devam etmektedir. Bu barajın yapımında emeği geçen hükümete, bakanlara ve bölge milletvekillerimize milletimiz adına teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu. Ayrıca, Hatay için stratejik bir yatırım olan hem ovamızı taşkınlardan kurtaracak hem de çiftçimize nefes aldıracak bu dev projenin Planlanan tarihte bitirilmesi için bütçeden ek kaynak talep etti.

Yorum Gönder