Kaymakam Polat Kara’dan Basın Bayramı Mesajı

23 Temmuz 2022 Cumartesi 16:04
Bu haber 337 kez okundu

Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Dr. Polat Kara tarafından, ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ münasebetiyle özel bir mesaj kaleme alınmış olup, söz konusu kutlama ve tebrik mesajında şu ifadelere yer verilmiştir;

Kaymakam Polat Kara'dan Basın Bayramı Mesajı

Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili  Dr. Polat Kara tarafından, ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ münasebetiyle özel bir mesaj kaleme alınmış olup, söz konusu kutlama ve tebrik mesajında şu ifadelere yer verilmiştir;

 24 Temmuz 1908 tarihinde “Türk Basını' nda Sansürün Kaldırılması” münasebetiyle, her yılın 24 Temmuz günü Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kullanılmaktadır.

 Günümüzde her insanın habere ulaşma, gerçek bilgiyi öğrenebilme ve fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü hiç şüphesiz ki modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Bu doğrultuda basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberler ile kamuoyunu aydınlatma mesleğidir.

 Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumlarında başında gelmektedir. Yazılı, görsel ve işitsel kanalların aracılığıyla; yaşadığımız bölge ve tüm dünyada ki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunmasının yanı sıra devlet ve vatandaş arasında iletişim kurulması, kamuoyu oluşturulması v. b. birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. İlçemizde ki basın/yayın çalışanlarının mesleki etik ve kamusal menfaat bilinciyle yaptıkları ve yapacakları her türlü çalışmaların İlçemizin her alanda başarıya ulaşması noktasında olumlu katkılar sağlayacağına inancımız tamdır.

 Bu doğrultuda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün "Basın, Milletin Müşterek Sesidir" sözünde de vurguladığı gibi basın teşkilatının toplumumuzun aydınlatılması ve bilgilenmesi açısından üstlendikleri vizyon ve misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır. Bu manada da bölgemizde meydana gelen her türlü olumlu ve olumsuz gelişmelere dair kamuoyu oluşturarak, İlçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine ciddi katkılar sunan mahalli basın, mesleki ilke ve esaslar çerçevesinde bugüne kadar icra ettikleri görevlerini, bundan sonra da aynı hassasiyet ile devam ettireceklerine canı gönülden inanıyorum.

 Bu duygu ve düşüncelerle; 24 Temmuz 2022 günü idrak edilecek "Türk Basını'nda Sansürün Kaldırılışı’ nın 114'üncü yıldönümü dolayısıyla İlçemiz de faaliyette bulunan tüm yazılı, görsel ve işitsel basın kuruluşlarımız,mahalli ve ulusal haber ajansı temsilcilerimiz başta olmak üzere üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle mesleğini icra eden tüm basın ve yayın emekçilerimizin “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı içtenlikle kutlar, habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim.


Yorum Gönder