Kaymakam Soytürk’ten Mega Habere Tebrik!

01 Şubat 2018 Perşembe 11:16
Bu haber 916 kez okundu

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk Mega Haber Gazetesinin kuruluşunun 9. yılı sebebiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Kaymakam Soytürk'ten Mega Habere Tebrik!

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk Mega Haber Gazetesinin kuruluşunun 9. yılı sebebiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Yayımladığı mesajda;

“İleri demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarından olan basın ve medya kuruluşları, toplumun gözü kulağı ve sesi olmakla kalmayıp; aynı zamanda devletle toplum arasında köprü görevi gören önemli birer sivil toplum örgütleridir.

Hızla büyüyen ve gelişen İlçemizin gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak geldiği noktada sivil toplum örgütlerinin yanı sıra basın kuruluşlarının katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür.

Siz değerli basın mevkutelerimiz ise oldukça önemli olan toplumun bilgi edinme hakkını yerine getirirken kamu görevi de icra eden önemli toplumsal aktörlersiniz.

Mahalli basınımızın, kent halkını eğlendirme, eğitme, bilgilendirme görevini üstlenerek, kamuoyunun oluşmasına katkı sağlamasının yanı sıra, bölge halkının kültürel kimliğini korumak, haklarına sahip çıkmak, bölgeye saygın bir konum kazandırmak gibi önemli görev ve sorumlulukları da olduğu aşikârdır.

Kamuoyunda "dördüncü kuvvet" olarak da algılanan basının; habercilik mesleğini icra ederken ilkeli, dürüst ve tarafsız olması hususu oldukça önem arz ettiği gibi, gerek kamuoyu oluşturmada, gerekse kamu adına denetim görevini yerine getirirken ilkeli ve objektif duruşunu devam ettirmesi ve mesleki ilke ve esaslara uygun yayın anlayışını sürdürmesi de en büyük temennimiz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 30.01.2009 tarihinde yayın hayatına başlayarak,  İlçemizdeki ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerin nabzını tutmaya gayret gösteren Mega Haber Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutlar, bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm yönetici ve çalışanlarını şahsınızda tebrik eder, habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarınızda başarılar dilerim.” ifadelerine yer verdi.

Yorum Gönder