Kaymakam Yönden’den 19 Mayıs Mesajı

10 Mayıs 2019 Cuma 11:51
Bu haber 608 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı sebebi ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Kaymakam Yönden'den 19 Mayıs Mesajı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı sebebi ile bir kutlama mesajı yayınladı.

 Kaymakam Yönden mesajında şu ifadelere yer verdi;

   “19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Anadolu’nun bağımsızlık meşalesini yakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği bu önemli günün 100. yıldönümünü kıvanç ve coşkuyla idrak ediyoruz.

        Sevgili Gençler;

            Türk milletinin var olma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs 1919 tarihinin Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türk gençliğine armağan edilmesi büyük anlamlar taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, genç kuşaklar marifetiyle gerçekleşeceğinin bir ifadesi olarak bu önemli gün siz gençlere armağan edilmiştir. 19 Mayıs'ın gençlere bayram olarak armağan edilmesi, sizlere verilen değerin yanı sıra, Atatürk'ün ve onun şahsında milletimizin size olan inancını da ortaya koymaktadır. Çünkü sizler bu ülkenin umudu ve geleceğisiniz.

            Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir. Bu nedenledir ki, bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak telakki ediyoruz. Bizim en temel görevimiz, gençlerimize çok daha kalkınmış, gelişmiş ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. Aynı şekilde, dünyamızın bu hızlı değişiminde ülkemiz hızla büyür ve kalkınırken, gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamak, onlara en iyi, en güzel imkânları sunmak da bizim asıl görevlerimizdendir. İnanıyorum ki, gençlerimiz, ülkemizi bugünkü seviyesinden çok daha ileriye götüreceklerdir.

             Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu şanlı gün, hem milli mücadelemizin en önemli adımı, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır. Türk gençliğinin, bu ilhamdan aldığı ışıkla Türkiye’ yi aydınlık yarınlara taşıyacağına ve dünyaya örnek olacak uygarlık adımları atacağına inancımız tamdır.

 

            Bu duygu ve düşüncelerle; Bize bu günü armağan eden başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve tazimle anıyor, gençlerimizin, sporcularımızın ve tüm halkımızın bayramını içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yorum Gönder