Kaymakam Yönden’den ‘5 Temmuz’ Mesajı

03 Temmuz 2019 Çarşamba 16:38
Bu haber 552 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, kahraman Türk askerinin 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun’a girişinin ve bağımsızlık mücadelemizin zaferle taçlandırılmasının 81. Yıldönümünü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Yönden'den ‘5 Temmuz' Mesajı
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, kahraman Türk askerinin 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun’a girişinin ve bağımsızlık mücadelemizin zaferle taçlandırılmasının 81. Yıldönümünü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Yönden mesajında: “Kurtuluş günleri şevk ve heyecanlarımızın yenilendiği günler olmasının yanı sıra, tarihin gizli kalmış sahifelerinin de bilimsel çalışmalarla gün ışığına çıkarılma günüdür. Çok değerli halkımızın özgüveninin eseri olan, azmin, gayretin, fedakârlığın, vatanperverliğin ve cesaretin bir işaretini sunan, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerin neler yapabileceğini, en umutsuz anda yaşlısı, genci, kadını ve erkeği ile bütünleşerek mazlum ve mağdur fakat bir o kadar da asil bir millet olarak; Dini, imanı, namusu, vatanı ve tarihi uğruna neleri göğüsleyebildiğimizin en önemli bir timsali olarak tarihe altın harflerle işlediğimiz bu kutlu günü sevinç ve coşkuyla idrak ederken, göğsümüzü kabartan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesinde bu kutlu günün maneviyatını yüreğimizde dolu dolu yaşıyoruz.

5 Temmuz 1938 tarihi İskenderun’un Emperyalist İşgalden Kurtuluşunun ve Hatay halkının Kuva-yi Milliye ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu Hatay Davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşamasıdır. Bu anlamlı tarihi gün bize özgürlük ve bağımsızlık getirmiştir. Kaderimizi birleştirdiğimiz çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin yolunda aydınlık bir geleceğin önünü açmıştır.

Bugün bizlere düşen görev ise; Canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. İskenderun her zaman olduğu gibi bundan sonrada geçmişten aldığı bu güçle yarınlara umutla bakmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını veren aziz şehit ve kahraman gazilerimizi, şanlı ordumuzu minnet, şükran ve rahmetle anarken, tüm halkımızın şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu anlamlı kurtuluş gününü en kalbi duygularımla kutlar, saygı ve selamlarımı sunarım” ifadelerine yer verdi.

                Ayrıca İskenderun Kaymakamlığı’ndan yapılan diğer yazılı açıklamada 5 Temmuz 2019 İskenderun Kurtuluş Bayramı’nın 81.Yıl Kutlama Programı da belli oldu. Açıklamada: “Tasada ve kıvançta ortak değerleri paylaşan, milli şuur ve ülkü etrafında toplanmış kadirşinas İskenderun halkı olarak bu özel ve anlamlı günü kutlamak amacıyla aşağıdaki tören ve etkinlikler tertip edilmiştir.

ÇELENK SUNMA TÖRENİ:

Tarih: 05.07.2019 Cuma

Saat  : 09.00

Yer   : Atatürk Anıtı

Etkinlikler: 

►Çelenklerin Sunulması

(Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulacaktır.)

►Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi.

►İskenderun Belediye Başkanının günün anlam ve önemini belirten konuşması ile Anıt Şeref Defteri’nin Belediye Başkanı tarafından imzalanması.

►Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı Modern Savaş Gemisi Saat: 10.00 – 12.00 ve 14.00 – 17.00 arasında İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Askeri Limanda halkımızın ziyaretine açılacaktır.

►İskenderun Deniz Müzesi Saat: 10.00 – 12.00 ve 14.00 – 17.00 arasında halkımızın ziyaretine açık olacaktır.

FESTİVAL ETKİNLİKLERİ

ETKİNLİK                                             TARİH                   SAAT     YER

Karma Resim Sergisi                     5-7 Temmuz      10:00     Halk Eğitim Merkezi

Kitap Fuarı Açılışı                             1 Hafta Devam Edecek  Anıt Alanı

Yörük Çadırı Açılışı                          5-7 Temmuz      11:00     Deniz Müzesi Yanı

Toplu Nikah Töreni                        5 Temmuz          13:00     Evlendirme Dairesi

Spor Karşılaşmaları                        5-7 Temmuz      ***         Belediye Spor Kompleksi

Kortej Yürüyüşü                              5 Temmuz          18:00     Eski Doğum Evi Önünden Anıt Alanına

Çocuk Etkinlikleri                           5-7 Temmuz      19:00     Sahil Şeridi

Yoga (Özlem ATAMAN)                               5 Temmuz                          19:00     Sahil Petek Kafe Yanı

Halk Oyunları Gösterileri            5 Temmuz          20:30     Anıt Alanı

Dilek Balonları Etkinliği                               5 Temmuz          21:30     Anıt Alanı ve Sahil

Bisiklet Yarışı                                    7 Temmuz          18:30     Anıt Alanından Yelken Kulübüne

FESTİVAL KONSERLERİ

KONUK SANATÇI                                            TARİH                   SAAT     YER

Bülent SERTAŞ                                                 5 Temmuz          21:30     Anıt Alanı

Derya ULUĞ                                                       6 Temmuz          21:30     Anıt Alanı

Yorum Gönder