Kaymakam Yönden’den Atatürk'ü Anma Günü Mesajı

06 Kasım 2019 Çarşamba 12:08
Bu haber 659 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81'inci yıldönümü nedeniyle özel bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Yönden'den Atatürk'ü Anma Günü Mesajı
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81'inci yıldönümü nedeniyle özel bir mesaj yayınladı. Kaymakam Yönden mesajında şunlara yer verdi;

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşının eşsiz kahramanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 81’inci yılında minnet, şükran ve tazimle anıyoruz.

Türk Milletinin istiklaline ve istikbaline adanan 57 yıllık ömrün sona erdiği 10 Kasım’ı matem günü olmaktan ziyade Ulu Önder’in fikirlerini, eserlerini ve fedakârlıklarını anlama günü olarak idrak ediyoruz.

Atatürk; ulusal bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin simgesi, ulusumuzun geleceğini her zaman aydınlatacak bir ışık kaynağı ve bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet ve Cumhuriyeti armağan eden, tarihin akışını değiştirerek yaşadığı çağa damgasını vuran, üstün başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanan büyük bir devlet adamıdır.

Büyük Önder Atatürk’ü andığımız bu günde bizlere düşen görev; O’nun “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” vecizesinde vurguladığı gibi, Cumhuriyetimizin bekasını sağlamak ve Atatürk’ün işaret ettiği yolda ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışarak, ülkemizi ve milletimizi birlik ve bütünlük içerisinde daha güçlü ve daha aydınlık yarınlara taşımak olacaktır.

Türkiye, milli irade, demokrasi ve kalkınma mücadelesinde, son yıllarda çok önemli mesafe kat etmiş ve Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü ve lider bir ülkesi, bölgesinde ve dünyada barışın öncüsü, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline geldiği aşikârdır.

Lakin, coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın her anında olduğu gibi bugün de, ülkemizin kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyenler tarafından aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bütünlüğüne yönelik hain saldırılarla karşı karşıya kaldığımız da üzücü bir gerçektir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık aşkı, ilke ve inkılâpları ile mücadele azmi şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da bizlere ilham kaynağı olacak ve varlığımıza yönelik iç ve dış tehditlerin üstesinden gelmek için yürüttüğümüz mücadelenin başarıya ulaşmasına vesile olacağı şüphesizdir.

Bu duygu ve düşüncelerim ile; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81’inci yıldönümünde bir kez daha sevgi, şükran, rahmet ve özlemle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”

 

Yorum Gönder