Kaymakam Yönden’den Dünya Yaşlılar Günü Mesajı

27 Eylül 2019 Cuma 12:24
Bu haber 455 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden tarafından, ‘1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’ nedeniyle özel bir mesaj kaleme alınmış olup, söz konusu mesajda şu ifadelere yer verilmiştir;

Kaymakam Yönden'den Dünya Yaşlılar Günü Mesajı
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden tarafından, ‘1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’ nedeniyle özel bir mesaj kaleme alınmış olup, söz konusu mesajda şu ifadelere yer verilmiştir;

‘Dünden bugüne kültürümüzü, değerlerimizi, örf ve adetlerimizi yarına taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımız olan ve kazandıkları hayat tecrübeleriyle bizlere yön ve nizam gösteren kıymetli büyüklerimiz için özel bir anlam ifade eden 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü heyecan ve mutlulukla idrak ediyoruz.

İnsanlar arası ilişkilerde en önemli ve en temel faktör hiç şüphesiz sevgi, saygı ve hoşgörüdür. Ruhun gıdası olduğu kadar sevgi ve güvenin de temeli olan saygı olgusu üzerine inşa edilen toplumlar gelişmişlik noktasında önemli yol kat etmekte ve bu temel unsurlar çerçevesinde yaşanabilir bir ortam geliştirmektedirler.

Özellikle toplumumuzda asırlar boyu süregelen sevgi, saygı, hoşgörü, merhamet ve vefa gibi manevi duygularımız Türk toplumlarının tarihin her anı ve her sahnesinde yerlerini almalarında önemli bir görev üstlenmiştir.

Bu manada yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, onların sıkıntılarına ortak olup, çözüm yolları aramak ve hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmak bizlere düşen en önemli görev olarak kabul edilmelidir.

Tecrübelerinden ve birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olmasının yanı sıra toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatı olacaktır.

Devletimiz, insanımızın değer yargıları arasında var olan; yaşlıya sevgi, saygı, merhamet ve vefa yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında profesyonel bir şekilde hizmet alanlarına taşıyarak, yaşlı, kimsesiz ve düşkün vatandaşlarımıza götürülecek her nevi hizmetin kalitesini ve çeşitliliğini geliştirerek artırmaya yönelik çalışmalarını gayretle sürdürmektedir.

Bu manada devletimizin sağladığı imkânlar ve sunduğu hizmetlerin daha kusursuz ve nitelikli hale getirilmesini sağlamak öncelikli hedefimiz arasında yer almaktadır.

Bu duygu ve düşünceler ile ; Bugünlerimizin mimarı olan saygıdeğer büyüklerimizin "Dünya Yaşlılar Günü"nü en kalbi duygularımla kutluyor, sağlıklı, huzurlu, mutlu ve hayırlı ömürler diliyor, ellerinden hürmetle öpüyorum.’

Yorum Gönder