Kaymakam Yönden’den Mevlid-İ Nebi Kutlama Mesajı

08 Kasım 2019 Cuma 12:47
Bu haber 450 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden tarafından, "Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi" münasebetiyle özel bir mesaj kaleme alınmıştır.

Kaymakam Yönden'den Mevlid-İ Nebi Kutlama Mesajı
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden tarafından, "Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi" münasebetiyle özel bir mesaj kaleme alınmış olup, söz konusu mesajında şu ifadelere yer verilmiştir;

8 Kasım 2019 Cuma gününü Cumartesi’ye bağlayan gece, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV)' in dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesi olan Mevlid Kandili’ni büyük bir huzur ve mutluluk içerisinde idrak ederken, bu anlamlı geceyi içine alan haftayı da “Peygamberimiz ve Aile” temasıyla “Mevlid-i Nebi Haftası” olarak kutlamanın maneviyatını da gönülden yaşıyoruz.

Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan Mevlid-i Nebi; sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlâkını özümsemek, ona duyulan içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve yeni nesillere aktarmak düşüncesiyle asırladır, aziz milletimiz ve tüm İslam âlemi tarafından Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır.

İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ eden sevgili Peygamber Efendimiz (SAV), gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle insanlığın yolunu aydınlattığı aşikardır.

Hz. Peygamberi (SAV) sevmek ve onu örnek almak demek; O'nun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü O'nun örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir.

Bugün insanlığın yaşadığı sorunları göz önüne getirdiğimizde, sevgili Peygamberimizin ortaya koyduğu ve örnek olarak yaşadığı; merhamet, şefkat, barış, kardeşlik, hoşgörü, hak ve adalet gibi kavramların, insanlık için ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Bu doğrultuda toplumun huzuru, barışı, birlik ve beraberliğini sağlayacak böyle eşsiz fırsatları, maneviyatına uygun olarak en güzel şekilde değerlendirmeli, sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed'in (SAV) şefaatine nail olmaya çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) ışığı gönüllerimizi aydınlatırken, bu müstesna gece vesilesiyle yapacağımız dualarımızın gönül coğrafyamız başta olmak üzere, tüm insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesi temennisiyle, dünyanın çeşitli bölgelerinde zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin feraha ermesine vesile olmasını da temenni ediyor, tüm islam âleminin Mevlid Kandili’ni en kalbi duygularımla kutluyorum.

Yorum Gönder