Kaymakam Yönden’den Ramazan Ayı Mesajı

04 Mayıs 2019 Cumartesi 10:46
Bu haber 562 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden Ramazan Ayı Münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Yönden'den Ramazan Ayı Mesajı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden Ramazan Ayı Münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Yönden Mesajında şu ifadelere yer verdi;

 “Birlik-beraberliğin, dostluğun ve dayanışmanın yaşandığı, ihtiyaç sahibi olanın halinin daha iyi idrak edildiği, insanın gönlünün arınarak sabır denen kutsal erdemin daimi bir karakter haline geldiği ve paylaşma erdeminin tatbiki ile huzura erdiğimiz müstesna bir zaman dilimi olan Mübarek Ramazan ayını karşılamanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz.

Bilhassa bu ay; Yoksulların ve çaresizlerin halinden anlama şuuru kazandığımız, nimetlerin kadrini idrak ettiğimiz ruhani bir gelişim mevsimidir. Ramazan, bir paylaşım, yardımlaşma ve dayanışmadır. Bu manada merhametin doruğa ulaştığı bu mübarek ayda; sofralarımızı ve gönüllerimizi ihtiyaç sahiplerine açmalı ve yardıma muhtaç olanlara yardım eli uzatmalıyız.      

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, imkânlarımız dâhilinde ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlarımıza daha fazla yardım eli uzatmalı, komşularımız, dostlarımız ve akrabalarımızı daha fazla hatırlamalı ve onlara manevi yakınlığımızı arttırmalıyız. Bu manada yoksul ve yoksun kardeşlerimizin yaralarını sarmak, ihtiyaçlarının giderilmesine vesile olmak, zengin fakir, genç yaşlı demeden aynı sofraya oturmak, aynı ekmeği paylaşmak milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü daha da anlamlı hale getireceği gibi ve manevi duygularımızı daha da pekiştirecektir.

 Bu duygu ve düşüncelerle; Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı Mübarek Ramazan ayının başta aziz İskenderun halkına, ülkemize ve tüm İslam Âlemine hayırlara vesile olmasını diler, bu ayı birlik, beraberlik, kardeşlik, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duyguları içerisinde sağlıklı, huzurlu ve bereketli geçirmek temennisiyle, en kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Yorum Gönder