Kaymakam Yönden’e Esnaf’tan AHİ Kaftanı!

26 Eylül 2019 Perşembe 14:54
Bu haber 554 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Ahilik haftası münasebetiyle İskenderun Kuyumcular Odası tarafından düzenlenen Kaftan giyme törenine katıldı

Kaymakam Yönden'e Esnaf'tan AHİ Kaftanı!
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Ahilik haftası münasebetiyle İskenderun Kuyumcular Odası tarafından düzenlenen Kaftan giyme törenine katıldı. Hafta boyunca yönetimiyle birlikte bir dizi etkinlikler gerçekleştiren Kuyumcular ve Saatçiler Odası başkanı Uğur Fırat, esnafları temsilen, Kaymakam Yönden’e esnafa verdiği desteğin yanı sıra kente yapmış olduğu pozitif hizmet ve katkılardan dolayı şükranlarını ileterek sembolik kaftan giydirdi.

Sembolik Ahi Kaftanı giydirilen İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, gerçekleştirilen jest dolayısıyla Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat ve yönetim kuruluna teşekkür etti. Esnaflar arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmanın sembolü olan bu anlamlı ortamda bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Kaymakam Yönden, kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunun altını çizerek her daim esnaflarla beraber olduğunu söyledi ve esnafların ahilik bayramını kutladı.

Kuyumcular Pasajında düzenlenen törene, İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası yönetimi, kuyumcu esnafı ile çok sayıda çarşı esnafı ve kalabalık vatandaş topluluğu yoğun ilgi gösterdi. Törene katılanlara hoş geldiniz diyerek ev sahipliği yapan Oda başkanı Uğur Fırat birlik, beraberlik, dürüstlük ve güven üzerine mesajlar verdi. Ahilik Geleneği ve esnaflık hakkında bilgi veren başkan Fırat tüm esnafların Ahilik bayramını kutladı.

Geleneksel Ahilik Bayramı çerçevesinde törende bazı esnaflara kaftan giydirilirken bazılarına da plaket takdim edildi. Törende yılların Kuyumcu esnafı Mişel Algül'e Onursal Başkanlık Plaketi, Kuyumcu esnafı ve Oda denetim kurulu üyesi Corc Kırılmaz'a Yılın Ahisi Plaketi, Saat ustası Çetin Karamağara'ya da Yılın Olgun esnafı plaketi verildi. Ayrıca Kuyumcu Corc Kırılmaz ile Saat Ustası Çetin Karamağara'ya Ahilik Kaftanları giydirildi. Plaket alan, kaftan giyen esnaflar Kuyumcular Odası yönetim kuruluna ve Başkan Uğur Fırat'a teşekkür ettiler.

Yorum Gönder