Kaymakam Yönden’in ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Mesajı

11 Temmuz 2019 Perşembe 15:30
Bu haber 588 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskenderun Yönden, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Kaymakam Yönden'in ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' Mesajı
İskenderun Kaymakamı İskenderun Yönden, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Kaymakam Yönden mesajında, aziz milletimize ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüslerinin, milletin iradesi, devletimizin kararlılığı ve güvenlik güçlerimizin etkili müdahalesi karşısında bozguna uğratıldığını belirtti. Mesajda: “Milli birlik, beraberlik, kardeşlik, demokrasi, hoşgörü, paylaşımcılık, yardımlaşma ve dayanışma; Ülkemizin sahip olduğu en önemli değerlerdendir. Bu müstesna değerlerimizin ışığında, yüce devletimiz ve asil milletimizin de gayretleri ile ülkemizin kalkınma ve gelişme trendinin büyük ivme yakaladığı aşikârdır. Ülkemizde her daim yoğun bir şekilde yaşadığımız milli ve manevi değerlerimiz ile ülkemizin kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyenler tarafından, ülkemizin ve aziz milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne yönelik hain saldırılarla karşı karşıya kaldığımız hepimizin malumudur. Bu manada Türkiye, 15 Temmuz 2016 günü akşam saatlerinden itibaren tarihinin en kritik günlerinden birini yaşamıştır. Ülkemizin ve milletimizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içinde yuvalanmış hain bir grup, emir-komuta zinciri dışına çıkmak suretiyle menfur darbe girişimi başlatmıştır. Fethullahçı terör örgütü üyesi oldukları anlaşılan bu bölücü grup, uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla, silahlarla devlet kurumlarımıza ve aziz milletimize karşı hunharca saldırıya geçmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir komuta zinciri dışında, çeşitli sınıflardan ve rütbelerden, Fethullahçı Terör Örgütü üyesi bir grup askerin başlattığı bu hain darbe girişimi, sınırlı ama ellerindeki silahların gücü sebebiyle tehlikeli bir boyutta cereyan etmiştir. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’ın gayretleriyle, siyasi parti genel başkanları, ordumuzun sağduyulu vatanperver komutanları, askerimiz, polisimiz ve asil ruhlu milletimiz ile milli şuur etrafında kenetlenmesi sağlanarak hainlere karşı mertçe, dik durarak, tanklara karşı göğüslerini siper ederek, canları pahasına menfur kalkışma engellenmiş ve devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmışlardır.  Yazılı ve görsel basınımızın da bu süreçte yayınları ile takdire şayan bir şekilde tek vücut olması muhakkak ki bu hain kalkışmanın püskürtülmesinde önemli bir rol üstlenmiştir.

Bu menfur darbe girişiminde aziz milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyaya vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Yüzyıllar öncesinde olduğu gibi, Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vererek tarihteki mümtaz yerini almıştır.

Dün olduğu gibi bugün de devletimizin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, amansız bir şekilde mücadele edileceğinden şüpheniz olmasın. Menfur darbe girişiminin ilk haber alındığı andan itibaren kararlı bir duruş sergileyerek istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna mücadele veren, bu uğurda şehitlik yâda gazilik mertebesine ulaşan güvenlik güçlerimiz ve kadirşinas halkımız ile bu darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ardından ülkemiz genelinde olduğu gibi kentimizin meydanlarında demokrasi nöbeti tutarak milli iradeye sahip çıkan aziz milletimizin tüm fertlerine, güvenlik güçlerimize, tüm kurum ve kuruluşların yetkililerine, siyasi iradeye, sivil toplum kuruluşlarına basınımızın güzide temsilcilerine, yediden yetmişe herkese şahsım ve kurumum adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için demokrasi ve milli irade mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehit ve kahraman gazilerimizi, minnet, şükran, rahmet ve tazimle anarken, çok kıymetli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyor, tüm halkımızın şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu müstesna gününü en kalbi duygularımla kutluyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verildi.

                Ayrıca İskenderun Kaymakamlığı başka bir mesajında “Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı” kapsamında icra edilecek olan etkinliklerin de program akışını belirtti. Yayınlanan mesajda;

PROGRAM AKIŞI

1- FİDAN DİKİMİ:

“15 Temmuz Şehitleri Anısına Fidan Dikimi”

Tarih: 12 Temmuz 2019 Cuma

Yer   : İSTE Gölet Çevresi

Saat  : 11.00

2- ŞEHİTLİK ZİYARETİ:

“15 Temmuz Şehitleri Anısına Şehitlik Ziyareti”

a) Ziyaret (1)

Tarih: 12 Temmuz 2019 Cuma

Yer   : Şehitlik

Saat  : 11.30

b) Ziyaret (2)

Tarih: 15 Temmuz 2019 Pazartesi

Yer   : Şehitlik

Saat  : 11.00

3 – YASİN-İ ŞERİF VE MEVLİD:

“Aziz Şehitlerimizin Ruhuna İzafeten Yasin-i Şerif ve Mevlid Okutulması”

Tarih: 12 Temmuz 2019 Cuma

Yer   : İSTE Merkez Kampüsü (Mescid)

Saat  : 12.00

4- KONFERANS/PANEL:

“Direnişten Dirilişe Konferansı”

Konuşmacı Katılımcı: Prof.Dr. Ruhi ERSOY (Hacı Bayram Veli Üniversitesi)

Tarih: 12 Temmuz 2019 Cuma

Yer   : İSTE Merkez Kampüsü Barbaros Hayrettin Konferans Salonu (Mavi Salon)

Saat  : 15.00

5- SERGİ:

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Karma Sergisi”

Tarih: 12 Temmuz 2019 Cuma

Yer   : İSTE Merkez Kampüsü Barbaros Hayrettin Konferans Salonu (Fuaye Alanı)

Saat  : 16.00

6- PROTOKOL ZİYARETİ:

“15 Temmuz Şehit ve Gazi Yakınlarına Protokol Ziyareti”

Tarih: 15 Temmuz 2019 Pazartesi

Saat  : 09.30

7- MEVLİD-İ ŞERİF VE HATM-İ ŞERİF:

“Aziz Şehitlerimizin Ruhuna İzafeten Mevlid-i Şerif ve Hatm-i Şerif Duası”

“Tatlı İkramı”

Tarih: 15 Temmuz 2019 Pazartesi

Yer   : Kaptan Paşa Camii

Saat  : Öğle Namazını Müteakip

8- SERGİ:

“15 Temmuz Konulu Sergi ve Şiir Kitabı Dağıtılması”

Tarih: 15 Temmuz 2019 Pazartesi

Yer   : İskenderun Halk Eğitim Merkezi

Saat  : 13.30

9- KIZILAY İKRAMI:

“Kızılay İskenderun Şubesi Tarafından Yemek İkramı”

(Ekmek Arası Kavurma ve Ayran)

Tarih: 15 Temmuz 2019 Pazartesi

Yer   : Anıt Alanı

Saat  : 18.30

10- MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ:

“15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü”

Tarih: 15 Temmuz 2019 Pazartesi

Saat  : 20.30

Toplanma ve Yürüyüş Güzergâhı: Anıt Alanı önünde toplanmak suretiyle, Şehit Pamir Caddesi üzerinden Şehit Polis Murat KAYA Caddesine, Şehit Polis Murat KAYA Caddesinden Ulucami Caddesine ve Ulucami Caddesi üzerinden Anıt Alanına dönüş yapılacak şekilde belirlenmiştir.

11-ANMA TÖRENİ VE DUA:

“Saygı Duruşunun Yapılması, İstiklal Marşımızın Okunması, Protokol Konuşmaları, Kuran-ı Kerim Tilaveti, Dualar ve Çeşitli Etkinliklerin İcra Edilmesi”

Tarih: 15 Temmuz 2019 Pazartesi

Yer   : Anıt Alanı

Saat  : 21.00

12-SELA OKUNMASI:

“Tüm Camilerimizde Selalar Okunması”

Tarih: 15 Temmuz 2019 Pazartesi

Saat  : 00.13

13- KONFERANS/PANEL:

► “Darbelere ve Devlet İçindeki Yapılanmalara Karşı Teknoloji Nasıl Kullanılmalı”

► “Teknoloji Darbelere Karşı”

Tarih: 16 Temmuz 2019 Salı

Yer   : İSTE Merkez Kampüsü Barbaros Hayrettin Konferans Salonu (Mavi Salon)

Saat  : 10.00

14- DİRENİŞ DESTANI DİNLETİSİ:

“15 Temmuz Direniş Destanı Dinletisi”

Tarih: 16 Temmuz 2019 Salı

Yer  : İSTE Merkez Kampüsü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonu (Kırmızı Salon)

Saat  : 13.30

15- KONFERANS/PANEL:

“Milli Birlik ve Beraberliğin Yeniden Yükselişi – Darbe Girişiminin Anatomisi”

Tarih: 16 Temmuz 2019 Salı

Yer  : İSTE Merkez Kampüsü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonu (Kırmızı Salon)

Saat  : 14.00

► DİĞER ETKİNLİKLER:

Sahil Güvenlik Botu; 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat: 10.00 – 18.00 arasında şehir iskelesinde halkımızın ziyaretine açık olacaktır”

 

Yorum Gönder