Kırıkhan’da Milli Birlik ve Demokrasi Şöleni!

30 Temmuz 2016 Cumartesi 15:25
Bu haber 1274 kez okundu

Kırıkhan Cumhuriyet Meydanı’nda, Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediye Başkanlığının koordinesinde Milli Birlik ve Demokrasi Şöleni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan demokrasi şöleni Mustafa Güler’in Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun duaları ile devam etti.

Kırıkhan'da Milli Birlik ve Demokrasi Şöleni!
Coşku dolu anlara sahne olan Milli Birlik ve Demokrasi Şöleni’ne Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Milletvekilleri Mehmet Öntürk, Birol Ertem, Serkan Topal, 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Mahmut Hersanlıoğlu ve Bilal Bozdemir, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, HSYK Üyesi Mehmet Durgun, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcısı ve çok sayıda Kırıkhanlı hemşehrimiz katıldı.

Hatay Valisi Ercan Topaca burada yaptığı konuşmada çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğimizi belirterek, ‘’15 Temmuz gecesi kendi içimizden çıkan, başkalarının maşası olan FETÖ hareketinin bir ihanet girişimi ile karşı karşıya kaldık. Ancak bu girişimi sizlerin, devletimizin, polisimizin, askerimizin ve siyasi partilerimizin gayretiyle hep birlikte püskürttük, geçmiş olsun diliyorum. İnşallah bundan sonra bu tür hain hareketlerle karşılaşmayız. Bizler Türk milleti olarak bu toprakların sahipleriyiz. Bizler geçmişte Çanakkale’de bedel ödedik, o bedel çok ağırdı. Ama belli ki birilerinin hesabı bitmemiş. Yine bize bedel ödetmek istiyorlar. Ancak biz bu bedeli ödemeyeceğiz, onlara bedel ödeteceğiz. Biz bu vatana sahip olmak için, milletimizin şu meydandaki birlikteliğini temin etmek için gerekirse hep birlikte savaşmaya hazırız.’’ dedi.

 -Çocuklarınızı Kötü Niyetli Kişilere Emanet Etmeyin-

 Türk milletinin vatanını çok sevdiğine vurgu yapan Vali Topaca, ‘’Milletimiz çocuklarının vatan sevgisi ile yetişmesini ister. Çünkü bilirler ki vatan çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecektir. Benim sizlerden bir istirhamım olacak. Lütfen çocuklarınıza sahip olun, çocuklarınızı kötü niyetli kişilere emanet etmeyin. Bugün yaşadığımız bu ihanetin temelinde gençlerimize, çocuklarımıza sahip olamamak olduğu düşünüyorum. Gençliğimize sahip çıkmazsak birlik ve beraberliğimizi tesis etme ve vatanımıza sahip çıkma konusunda sıkıntılar yaşayabiliriz. Bu FETÖ ilk önce çocuklardan başladı. Çocukların beyinlerini yıkayarak kendi ülkesine karşı savaş açtırmaya kalktı. Bizim paralarımızla, vergilerimizle alınan tankları ve uçakları bize doğrultmaya kalktı. Tüm bunları bizim çocuklarımız, askerlerimizle yaptı. Çocuklarımızın okullarını özenle seçmeliyiz. Lütfen bu konuda hepimiz dikkatli olalım. Bu tehlike inşallah geçti ama artık daha temkinli davranmak zorundayız. Bundan sonra bunlar darbe ile yapamadıklarını aramıza fitne sokarak yapmaya çalışacaklardır. Bunlara asla izin vermeyelim.  Birbirimize sımsıkı sarılalım. Aramızdaki görüş ayrılıklarını büyütmeyelim. Böyle olduğu sürece bizi kimsenin bölmeye gücü yetmeyecektir. 15 Temmuz sonrası Hatay’ımızda parti, mezhep ve din ayrımı yapmaksızın hep birlikte meydanları doldurduk ve Türkiye’nin ne demek olduğunu dünyaya gösterdik. ‘’ dedi.

Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk:

Biz Bir Olduğumuz Müddetçe Bizi Kimse Yıkamaz!

Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk ise bugün demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmanın 15. günü olduğunu belirterek, ‘’15 gündür yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla, kadınıyla milli iradeye sahip çıkan bu aziz milletimize hürmet ediyorum. Türkiye görülmedik bir olayla karşılaştı. Geçmişte de darbe oldu, bu ülke üzerinde geçmişte de oyunlar oynandı. Bu oyunlar her zaman oynanacaktır. Ama biz bir olursak, böyle güzelce beraber olursak bizi kimse yıkamayacaktır. Türkiye’de olağanüstü halle kriz bekleyenler vardı. Bu ovanın en önemli yatırımı olan Tahtaköprü Barajı projesinin ihalesi söz verdiğimiz gibi dün yapıldı. 42 tane firma ihaleye katıldı. Bu, bu milletin devletine olan güvenini gösteriyor.’’ dedi.

Hatay Milletvekili Birol Ertem:

Her Şer de Bir Hayır Vardır, İnşallah Bu Şerri Hayra Dönüştüreceğiz!

Hatay Milletvekili Birol Ertem ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: ‘’Kırıkhan halkı olarak birlik ve beraberliğimizi çok güzel pekiştirmişsiniz. Bu görüntü karşısında duygulanmamak elde değil. Bu muhteşem organizasyonu düzenleyen başta Kırıkhan Kaymakamımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülke olarak çok zor günlerdik geçtik. 15 Temmuz’dan sonra çok ciddi bir süreç başladı. Milli birliğimizin ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu, omuz omuza vermemizin ne kadar önemli ve değerli olduğunu anladık. Her şerde bir hayır vardır. İnşallah biz de bu şerri hayra dönüştüreceğiz.’’

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya:

Milli İrade ve Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz!

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ise, “15 Temmuz akşamı insani değerlerden yoksun, asker üniformalı, terörist kılıklı bir avuç hain tarafından milli iradeye darbe teşebbüsünde bulunuldu. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ve milletimizin çelik iradesi, vatanına bağlı ve iradeye saygılı polisimiz ve askerimiz sayesinde darbe girişimi püskürtülmüştür. Geride şehitler, gaziler, acı ve gözyaşı kaldı. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bugün burada hain darbecilerin yaşattığı kara günün yeniden yaşanmaması için, milli iradenin ve demokrasimizin korunması için beraber olduğumuzu göstermek için toplanmış bulunuyoruz.” dedi.

Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen:

Milli Birlik Yeniden Şahlandı!

Kırıkhan kaymakamı Hasan Gözen 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı aziz milletimizin bir grup cuntacının girişimi ile karşı karşıya kaldığını ifade ederek, ‘’Darbecilerin önce Türk silahlı kuvvetleri komuta kademesini ele geçirme, ardından seçilmiş Cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi görevden uzaklaştırma, milli iradenin temsil edildiği meclisimizi fes etme, emniyet güçlerini etkisiz hale getirme ve bunun sonucunda anayasal düzeni askıya alarak yönetime el koyma girişimi Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrılarıyla, aziz milletimizin feraset, cesaret ve kararlılığıyla boşa çıkarılmıştır.’’ dedi.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz:

Türk Milletinin Diriliş Günü!

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise yaptığı konuşmada, ‘’15 Temmuz, o mübarek elbiselerin içerisine girmiş hainlerin ve Türk tarihinin var olduğu andan bugüne kadarki süreç içerisinde ne kadar hain ne kadar düşman ne kadar çekemeyen varsa hepsinin bir araya gelip bu millet üzerindeki emellerini gerçekleştirmek istedikleri bir gündü. Bu 15 Temmuz günü öyle bir gündü ki yüce Türk milletinin yeniden dirilişinin günü ve hareketiydi. O gün milli birlik yeniden şahlandı ve insanlarımız birbirine sımsıkı kenetlenerek o çelik tankların karşısında dimdik durdu. Helikopterlerden mermiler yağdıran, meclisimin çatısına bombalar indirenlere karşı bu millet tek yürek oldu ve göğsünü siper etti. Bu hainler işte bunları hesaplayamadılar.’’ dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil:

Allah Ülkemizi, Milletimizi Her Türlü Fesattan Korusun!

Hatay halkı olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Seyfi Dingil; “Valimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, siyasi partilerimizin değerli temsilcileri ve milletimizle birlik beraberlik içerisindeyiz. 15 Temmuz akşamı asker kıyafeti  giymiş teröristlerin darbe girişimini Türk milletinin destan yazarak durdurmuştur ”dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı sokağa çağırmasıyla  binlerce kişinin İskenderun’da ve Hatay’ın her tarafında vatanını kurtarmaya çıktığını kaydeden başkan Seyfi Dingil, “Kırıkhan’da görüldüğü üzere herkes ellerinde Türk bayrakları ile demokrasi nöbeti bekliyor. Allah ülkemizi, milletimizi, her türlü fitne fesattan korusun. Türk milleti bir kez daha tüm Dünya’ya gerekli mesajı vermiştir. Ben demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz 2016 günü ülkemizin milli iradesini bozmaya yönelik hain girişime karşı ilimiz protokolü tek yürek, tek yumruk olarak birlik ve beraberliğimizin gücünü bir kez daha tüm dünyaya gösterdiler.

Milli Birlik ve Demokrasi Şöleni Aslan Bek Sultanbekov’un ve Mustafa Yıldızdoğan’ın Kırıkhanlılara coşku dolu anlar yaşatan şarkılarının ardından sona erdi.

Yorum Gönder