Kırıkhan’ın Kurtuluş Günü Coşkusu

08 Temmuz 2019 Pazartesi 15:43
Bu haber 627 kez okundu

Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi tarafından düzenlenen “Türk Askerinin Kırıkhan’a girişinin 81. Yıl dönümü ve 13. Kavun festivali” tarihi bir katılımla muhteşem bir şekilde kutlandı.

Kırıkhan'ın Kurtuluş Günü Coşkusu
Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi tarafından düzenlenen “Türk Askerinin Kırıkhan’a girişinin 81. Yıl dönümü ve 13. Kavun festivali” tarihi bir katılımla muhteşem bir şekilde kutlandı.

Programa, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Pyd. Binbaşı Hakan Çınar, Belediye Başkanları Ayhan Yavuz, Mehmet Hacıoğlu, Bekir Altan, İzzettin Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, Ak Parti Reyhanlı İlçe Başkanı Mehmet Yumşak, Ak Parti Kırıkhan İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve büyük bir kalabalıkla Kırıkhan halkı katıldı.

Kutlama programı Kırıkhan Demokrasi meydanından Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtının önüne kadar Mehter Takımı eşliğinde yürüyüşle başladı. Yürüyüşün ardından Atatürk anıtı önünde Saygı duruşunun yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Burada Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Hakan Çınar’a Türk Bayrağını hediye etti. Mesire alanındaki program Mehter takımının gösterileri ile başladı. Daha sonra yerel sanatçılar konser verdi. Konser esnasında Kırıkhan halkı halaylarla konsere eşlik etti.

İlçe tarım müdürü Ali Temizkan’ın Kavunla ilgili konuşmasının ardından düzenlenen kavun yarışmasına katılım sağlayan 15 Kavun üreticisine katılım belgeleri verildi. Belgelerin verilmesiyle birlikte yarışmada 1. Olan Kavun üreticisi Hatice Damlı, 2. Olan Güner Ceritoğlu ve 3. Olan Serdar Abalı’ya ödülleri verildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından konuşma yapmak üzere mikrofona davet edilen Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz şunları söyledi; “Yine muhteşem bir gece yaşıyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Buradan alanı görmenizi isterdim. Maşallah Kırıkhan’ın içi boşalmış burası dolmuş. Davasına bu denli sahip çıkan koca yürekli insanlar, Türk Askerinin Kırıkhan’a girişinin 81. Yılı kutlu olsun. “Hatay Benin Şahsi Davamdır diyen, 40 Asırlık Türk Yurdu Düşman Eline Bırakılamaz” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izlediği o derin stratejiyle tam 81 yıl önce bugün Hassa tarafından, Kurmay Albay Şükrü Kanatlı komutasında ki Türk Askeri Şanlı Bayrağıyla beraber Kırıkhan’ımızla buluştu. Kırıkhan kadın, erkek, çoluk, çocuk hepsi meydanlara döküldü. Ve Albay şöyle derin bir cümle kullandı ve dedi ki; “Ey Kırıkhan! Sana Hatay Benim Şahsi Davamdır” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ten selam getirdim. dedi. İşte böylesine bir günde tam 81 yıl önce geçmişte Türk yurdu olan ve ebediyete kadarda Türk yurdu olarak kalacak olan Kırıkhan, şanlı Türk Askerinin şanlı Ay Yıldızlı Bayrağıyla işte o gün buluştu. Tekrar hayırlı, uğurlu olsun diyorum” dedi.

Başkan Yavuz’un konuşmasının ardından mikrofona davet edilen Hatay Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman ve Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehteoğlu, birlik beraberlik mesajı verip Türk Askerinin 81. Yıl dönümünü ve 13 Kavun festivalini kutladı.

Kırıkhan’da ilk kez halka kavunlu dondurma ikram edilen kutlama programı yerel sanatçıların konseri ile sona erdi.

Yorum Gönder