Kızılay Şube Başkan’ı Günay İstifa Etti

18 Şubat 2019 Pazartesi 12:18
Bu haber 593 kez okundu

TÜRK Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, 28 yıllık yönetim kurulu üyesi 14 yıl başkanlık yaptığı görevinden istifa etti.

Kızılay Şube Başkan'ı Günay İstifa Etti
TÜRK Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, 28 yıllık yönetim kurulu üyesi 14 yıl başkanlık yaptığı görevinden istifa etti. 

Günay, Kendisi ve üyelerinin 17 Şubat tarihinde yapılacak olan Genel Kurula katılmayacaklarını açıklayarak ”28 yıllık şube kurulu üyesi, son 14 yıllık şube başkanlığı görevimi tamamlamış olacağım. Bu süre zarfında çok sayıda değerli insanla çalışma onuruna kavuştum. Değerli bağışçılarımızın katkıları ile birçok ihtiyaç sahibine ulaştık. Tüm bu hizmetleri yaparken herkese eşit davranmaya, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya, bağışçılarımızın emanetini, Kızılay’ın kaynaklarını özenle korumaya gayret ettik. Bu hizmetleri yönetim kurulu üyelerimizle, çalışkan fedakâr çalışanlarımız ve Kızılay gönüllülerimiz ile başardık. İskenderun’da çok sayıda Kızılaycı yetiştirdik. Bu Kızılaycılar bu genel kurulda yeni yöneticilerini seçecek ve insanlığa hizmet edecekti” diye konuştu.

Genel Merkezin dışarıda üye kaydı müdahalesini onur kırıcı bir davranış olarak niteleyen Günay, “Bu davranışı şube üyelerim ve Kızılay’a gönül veren İskenderunlular olarak meşru hak olarak görmüyorum. Genel Merkezimizin bu tutumu nedeniyle Şube Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden çekiliyorum. Benimle birlikte görev yapan şube yönetim kurulumuzda aynı saygın iradeyi gösteriyorlar. Bu nedenle 17 Şubat 2019 tarihinde yapılacak gayri meşru Genel Kurula katılmıyoruz” dedi.

 

Yorum Gönder