‘Kolonoskopi ile Kanseri Önleyebilirsiniz’

17 Ağustos 2020 Pazartesi 15:50
Bu haber 797 kez okundu

Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu İç hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Profesör Dr. Şerif Yılmaz, İç hastalıkları ve gündemdeki sağlık konuları hakkında önemli bilgiler verdi.

‘Kolonoskopi ile Kanseri Önleyebilirsiniz'
Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu İç hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Profesör Dr. Şerif Yılmaz, İç hastalıkları ve gündemdeki sağlık konuları hakkında önemli bilgiler verdi.

Özel Palmiye Hastanesi’nin başarılı ve sevilen hekimlerinden Dahiliye, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Profesör Dr. Şerif Yılmaz, Gastroenteroloji ve Hepatoloji branşında verdikleri hizmetlerden, kolonoskopi, endoskopi, laparoskopi’nin faydaları ve uyguladıkları alanları Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.

Gastroenterolog’ların karaciğer, safra kesesi ile safra yolları, pankreasın sindirim işlevleri ve gastrointestinaltrakt (yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsaklar) konusunda uzmanlaşmış hekimlerin olduğunu belirten Prof. Dr. Şerif Yılmaz; “Gastroenterologlar karaciğer, bağırsak ve mide’nin normal çalışmaları ve hastalıkları konusunda eğitilirler. Gastroenteroloji, Endoskopik işlemlerin en sağlıklı yapıldığı ve doğru yorumlandığı uzmanlık alanıdır.” dedi.

Dünyada en sık görülen kanser türlerinden olan kolon kanseriyle ilgili önemli bilgiler de paylaşan Prof. Dr. Şerif Yılmaz, kolon kanserinde erken tanının önemine dikkat çekerek; “Erkekte ve kadında eşit oranda görülen kolon kanseri, bütün kanserler içinde görülme sıklığı açısından üçüncü sırada yer alır. Kalın bağırsak kanseri, her yaşta görülmesine karşın, hastaların yüzde 90’ından fazlası kırk yaş ve üzerindedir. Bu yaştan itibaren, her on yılda risk yaklaşık iki katına çıkar. Yaşam süresi boyunca her 50 kişiden birinde kolorektal kanser oluşmaktadır. Bu sıklık, kanseri erken saptamada tüm dünyada uygulanan kanser tarama programlarını haklı çıkarmaktadır” diyerek 45 yaş sonrası tüm bireylerin kolonoskopi yaptırması gerektiğini ifade etti.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com ile Mega Medya Grubu Facebook sosyal medya üzerinden de canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.

 

Yorum Gönder