‘Kurban Bayramı, Kardeşliktir’

30 Temmuz 2020 Perşembe 12:59
Bu haber 1218 kez okundu

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, mübarek Kurban Bayramının gelmesiyle yayımladığı kutlama mesajında, şu ifadelere yer verdi.

‘Kurban Bayramı, Kardeşliktir'
Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, mübarek Kurban Bayramının gelmesiyle yayımladığı kutlama mesajında, şu ifadelere yer verdi.

Başkan Gül, “Kardeşlik duygularımızın pekişmesi ve ihtiyacı olan kardeşlerimize yardım etmenin mutluluğunu yaşayacağımız bir bayrama daha kavuşturan Rabbime, binlerce kez şükürler olsun.

Yüce Rabbim kutsal kitabımızın, Hac Suresinin 37. ayetinde buyurduğu gibi: “Onların ne etleri Allah’a ulaşır ne de kanları; O’na ulaşacak olan sadece sizin takvanızdır. İşte Allah onları sizin istifadenize verdi ki size doğru yolu göstermesinden ötürü O’nu tazimle anasınız. İyilik yolunu tutanları müjdele!” Ayetten de anlaşılacağı üzere, kurban ibadetimizle yüce Rabbimin rızasına ulaşarak muhtaç kardeşlerimize bir nebze de olsa yardım etmemizi sağladığı bugünde, birliğimizin pekişmesi, küslük ve dargınlıkların son bulması ve kardeşçe bir bayramı yaşamanın temennisi içerisindeyiz.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle belki eski bayramların tadına varamayacağız fakat sosyal mesafe kurallarına uyarak Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi tokalaşmayacağız, sarılmayacağız, gönülden bağlanacağız diyerek, dünyada, İslam toplumlarında ve ülkemizde yaşanan salgın sıkıntısının bir an önce son bulması dileğimle, Belenli hemşehrilerimin ve vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını en samimi duygularımla kutluyor, ülkemize ve tüm İslam âlemine kardeşlik, birlik, mutluluk ve refah getirmesini ve Allah katında kesilen kurbanlarımızın kabul olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum”. İfadelerini kullandı.

Yorum Gönder