‘Kütüphane Haftası’ Mega Radyo’da Konuşuldu

25 Mart 2019 Pazartesi 15:10
Bu haber 607 kez okundu

Her yıl 25-31 Mart tarihlerinde kutlanan Kütüphane Haftası, bu yıl çeşitli etkinliklerle 55. Kez kutlanıyor. Bu kapsamda Kentin tek radyosu ve güçlü sesi Radyo Mega, Kütüphaneci konuklarını ağırladı.

‘Kütüphane Haftası' Mega Radyo'da Konuşuldu
Her yıl 25-31 Mart tarihlerinde kutlanan Kütüphane Haftası, bu yıl çeşitli etkinliklerle 55. Kez kutlanıyor. Bu kapsamda Kentin tek radyosu ve güçlü sesi Radyo Mega, Kütüphaneci konuklarını ağırladı.

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Mega Radyo’da gerçekleşen ‘Semir Yazıcı ile Panorama’ söyleşi programında Kütüphanelerle ilgili konular konuşuldu. Mega Radyo stüdyolarından canlı yayınlanan ‘Panorama’ programında İSTE Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nurten Çelik ile İSTE Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi personeli Kütüphaneci Müslüm Yurtseven, Kütüphaneler ve etkinliklerle ilgili konuştular ve Gazeteci Semir Yazıcı’nın sorularını yanıtladılar.

İskenderun Teknik Üniversitesi Kütüphaneler ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nurten Çelik, Kütüphane’lerin önemine değinerek, “Kütüphaneler toplumsal yaşamın hazinesi, ilk iletişim merkezi, hafızası ve beynidir. İSTE Gençlik Kütüphanesi olarak potansiyel kapasitemizi teknolojiyle harmanlayarak evrensel kütüphanecilik anlayışını ilke edindik. Bu anlamda sayın Rektörümüzün de öncülüğü ve akademik hedeflerimiz doğrultusunda İskenderun’a bölgenin en büyük ve en modern Kütüphanesini kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Nurten Çelik, çocuklar için ilk kütüphane’nin Anne’ler olduğunu belirterek, Annelerin ve çocuklarının eğitiminin önemine vurgu yaptı. Kitap okumanın ve eğitimin toplumun temelini oluşturduğunu söyleyerek, ‘bu temel ne kadar sağlam olursa o toplum da o kadar güçlü olur’ ifadelerini kullandı.

55 yıldır, her yıl farklı temalarla kutlanan Kütüphaneler Haftasının Bu yıl ki temasının ağırlıklı olarak “Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Yeri” ve “Gelişen Toplumlarda Değişen Kütüphanecilik” temaları olduğunu belirten İSTE Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi personeli kütüphaneci Müslüm Yurtseven de Kütüphaneciliğin önemine değinerek bu yıl yapılacak kutlama etkinlikleriyle ilgili bilgiler verdi.

25 Mart Pazartesi günü İSTE Merkez kampusunda başlayacak Kütüphane Haftası kutlama programı 31 Mart’a kadar İSTE merkez kampus bünyesinde, İskenderun İlçe Halk Kütüphanesinde ve Düğünyurdu İlköğretim Okulunda çeşitli etkinliklerle devam edecek. Yazarlar Sinan Yağmur, Sona Bilgin, Mehmet Erdal Torun ve Erhan Çelik’in konuk olacağı söyleşi programlarının yanı sıra okurlarına kitaplarını da imzalayacaklar.

Samimi bir sohbet ortamında verimli ve keyifli seyreden Panorama programının moderatörü Semir Yazıcı da Kütüphane Haftası etkinliklerinde emeği geçenleri kutlayarak şu ifadeleri kullandı; “55. Kütüphane Haftası münasebetiyle İSTE Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nurten Çelik ve İSTE’nin başarılı Kütüphanecisi Müslüm Yurtseven ile keyifli ve verimli bir sohbet gerçekleştirdik. Katılımcı konuklarımızın şahsında İSTE’yi başarıyla yöneterek ‘Teknoversite’ ve ‘Teknopark’ gibi bir çok yeniliği İskenderun’a kazandıran. İskenderun markasına değer katan İSTE Rektörümüz Prof. Dr. Türkay Drereli'ye, İskenderun İlçe Halk Kütüphanesinde kısıtlı imkanlarla çalışıp başarılı çalışmalara imza atan çalışkan ve fedakar Kütüphane müdürü Harika Leyla Yaman’a ve Kütüphanelerimizi yaşatmak için hizmet veren tüm emekçilerimize sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

 “Kütüphane Haftası” konulu “Panorama” programı kentin tek radyosu Mega Radyo stüdyolarında gerçekleşti. Program FM bandı 97.7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com  internet üzerinden canlı olarak yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik yönetmenliğini Ozan Aktaş gerçekleştirdi. Program dinleyenlerden yoğun ilgi gördü.

 

 

Yorum Gönder