Kütüphane Projesinin İnşaat Çalışmaları Başladı

16 Şubat 2022 Çarşamba 11:05
Bu haber 355 kez okundu

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun’a son derece modern bir kütüphane inşaa edileceğini belirtti.

Kütüphane Projesinin İnşaat Çalışmaları Başladı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun’a son derece modern bir kütüphane inşaa edileceğini belirtti.

İskenderun Eski Doğum evi hastanesinin yerine yapılacak olan yeni kütüphane projesinin inşaat çalışmalarına başlandı.

İskenderun’a ayrı bir değer katacak olan yeni kütüphane projesinin yapımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” Toplumun eğitim ve kültürel gelişimi için en önemli kuruluşların başında gelen kütüphane projesinin şimdiden ilçemize ve tüm bölge halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Bir süre önce proje kapsamında zemin etüt çalışmalarının yapıldığını ifade eden Başkan Tosyalı, şunları söyledi:

“Bu alanı Türkiye'nin en güzel kütüphane binalarından birisini yapmak için startı vermiş bulunuyoruz. Eğitim ve Kültüre yapılan yatırımların geleceğe yapılan yatırımlardır. Kütüphanemizle hem şehre hem de ilçemize örnek bir tesis kazandırmış olacağız. Bu tesisimizle, gençlerimizin 24 saat hizmet alabilecekleri, burada hem çalışmalarını yapabilecekleri hem de istedikleri kitaba ulaşabilecekleri özel bir ortam hazırlıyoruz.”

Başkan Tosyalı,” Yeni Kütüphane projesinin gerçekleşmesi noktasında Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum 'a ve projenin her aşamasında büyük katkıları olan AK Parti Hatay Milletvekilimiz Sayın Abdulkadir Özel' e, İskenderunlu hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Yeni Kütüphane Projesi içerisinde, çalışma salonu, internet salonu, çocuk ve yetişkin kütüphaneleri, çocuk etkinlik alanı, çalışma odaları, yetişkin ve gençler için özel okuma bölümleri, sergi salonu, kafeterya ve sosyal donatılarıyla klasik kütüphane anlayışının dışında özel olarak tasarlanmış ortak buluşma alanlarını da içeriyor.

Yorum Gönder