Lisenin Çınarları İskenderun’da Buluştu

22 Nisan 2019 Pazartesi 12:09
Bu haber 725 kez okundu

İskenderun’un ve bölgenin en köklü eğitim kuruluşlarından olan İskenderun Lisesi’nde 1965 ve sonraki dönemlerde eğitim hayatını tamamlayıp mezun olan eski öğrenciler okudukları okulda buluştular.

Lisenin Çınarları İskenderun'da Buluştu

 İskenderun Lisesi’nin Restorasyonu Yapılacak’

İskenderun’un ve bölgenin en köklü eğitim kuruluşlarından olan İskenderun Lisesi’nde 1965 ve sonraki dönemlerde eğitim hayatını tamamlayıp mezun olan eski öğrenciler okudukları okulda buluştular.

İskenderun’da yaşamaya devam eden, Türkiye geneli ve yurt dışında bulunan İskenderun Lisesi mezunları 50 yıl sonra lisede bir araya geldi. Uzun zaman sonra tekrar mezun oldukları İskenderun Lisesi bahçesinde buluşan yaklaşık 50 kişilik grup okul senelerini yad ettiler, duygulu anlar yaşadılar. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türk-Türkmen İş Konseyi yönetim kurulu üyesi Sefa Gömdeniz, Yeminli Mali Müşavir Zafer Kutlu, İş adamı Nuri Üysen, eski Milletvekili A.Aziz Yazar, İşadamları Selahattin Dinç, İsmail Çığ, Av. Fuat Esmer ve öğretim üyeleri gibi, birçok İskenderun liseli mezunu 50 yıl sonra buluşturan organizasyonda mezunlar okullarında hasret giderdiler.

Okul yıllarındaki anıların tazelendiği buluşma hüzün ve neşeye ev sahipliği yaptı. Dönemin efsane Fizik dersi öğretmeni Mulla Kaçmaz’ın da bulunduğu buluşmada bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Lise bahçesinde bulunan kamelyada oturdukları sırada eğitim gördükleri tarihi binanın harabe durumunu gören mezunların üzüntüleri gözlerden kaçmazken, orada bulunan İş adamı Nuri Üysen gerekli yerlerden izinlerin alınıp binanın restorasyon işlemlerinin yaptırılıp tekrar İskenderun’a müze olarak kazandırılması için gerekenin el birliği ile yapılacağının sözünü vererek hüznü mutluluğa çevirdi.

Fizik öğretmeni Mulla Kaçmaz ilerleyen yaşından ve rahatsızlığından dolayı esasen gelebilecek durumda olmadığını, fakat öğrencilerinin kendisi için ilaç olduğunu belirterek davetten ve eski öğrencileri ile bir araya gelmekten çok büyük mutluluk içinde olduğunu söyledi. 23. Dönem CHP Hatay Milletvekili Abdülaziz Yazar ise: ‘Eski günlerimizi andık, arkadaşlarımızı gördük. Hepimizin yaşı ilerledi ama her yaşında çok güzel olduğunu biliyoruz. Hocalarımızı da gördük burada sohbetlerimiz anılarımız yeşerdi. İnşallah ileri ki senelerde de bir arada oluruz. Okulumuzun bazı fiziki sıkıntıları var bu sebeple bu toplantının da çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

Buluşma organizasyonun mimarlarından olan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)-Türk-Türkmen İş Konseyi yönetim kurulu üyesi Sefa Gömdeniz de şunları söyledi: ‘5 sene önce yine aynı yerde toplanmıştık. Bahçede hatıra fotoğrafı çektirdik sınıflarda arkadaşlarımızın yoklaması alındı. Herkesin diploması gösterildi. Tabi çok duygulu anlar yaşandı. Dört tane hocamız vardı. Üzerinden 5 yıl geçti ve tekrar anıları yeşertiyoruz. O günden bugüne vefat edenler var onlara Allahtan rahmet diliyoruz. Bizi yetiştiren hocalarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Lise mezunlarından eğitimci hayırsever iş adamı Nuri Üysen 50 yıl sonra mezun oldukları okulda arkadaşları ve öğretmenler ile tekrar bir araya gelmenin çok güzel bir anı olduğunu belirterek şunları söyledi: ‘Tabi okulumuzun bu durumunu görmek bizi üzüyor. Aslında bu okulun korunması, bir müze olarak değerlendirilmesi lazım. Arkadaşlarımızla karar aldık. Okulun yeniden restore edilmesine el birliğiyle destek olacağız. Görüşmeleri yapıp bu okulu hala anıları yaşatan bir okul haline getirmeyi planlıyoruz”.

Yeminli Mali Müşavir Zafer Kutlu okul binasının harabeye dönmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü belirterek şöyle konuştu: ‘Okulumuzu görünce ciddi anlamda üzüntü duyduk. Burada nostalji yapalım, güzel anıları tekrar yaşatalımdedik ve çok sevinçliyiz.  Okulumuzun çatısının bu halini görmekten tarihin yok oluşuna şahitlik etmekten çok mahcubuz. Aramıza şehir dışından gelen birçok lise mezunu arkadaşımız var. Bu lise on binlerce mezun vermiş İskenderun’un kültürüne çok katkı vermiş bir okuldur. Bu hallerde olmamalıydı. Biz de elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Şu anda bir farkındalık ve okulun toparlanması konusunda bir şeyler yapmaya çalışacağız. Uzak yerlerden ve İskenderun’un her yerinden gelen arkadaşlarımızla bir arada olmak bizleri çok mutlu etti. Gelecek yıllarda eksilmeden görüşmek nasip olur inşallah. Bizim kadar yaşlılara, bizden büyüklere ve küçüklere önemli çağrım var. Lütfen siz bizlerden daha canlı daha enerjik bir şekilde toplanın ve İskenderun Lisesi ruhunu, anısını yaşatmaya devam edelim” dedi.

İskenderun Lisesi mezunları lise bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Hayırsever iş adamı eğitimci Nuri Üysen’in İskenderun’a kazandırdığı Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü’nü ziyaret ettiler. Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü’nü gezen davetliler, İskenderun’a böyle bir eğitim kuruluşunun kazandırılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Eğitimci iş adamı Nuri Üysen’e teşekkür ettiler. Yükseliş Koleji’nin gezilmesinden sonra Bilim Kampüsünde bulunan konferans salonunda Yükseliş Koleji Müzik ve sanat direktörü sanatçı Habib ve müzik öğretmeni Yeliz Özonur’un sunduğu müzik dinletisi gerçekleşti.

Dinletiyi İskenderun Lisesi mezunlarının yanı sıra Hatay Barosu Genç Avukatlar Komisyonu avukatları ve avukat adayları da birlikte keyifle izlediler. Ayrıca “Anayasal İlkeler Işığında Hukuk Devleti” konulu konferansta sunum için gelen 24. Dönem Eskişehir milletvekili ve Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Batum, Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Hatay Baro Başkan Yardımcısı ve İskenderun Temsilcisi Avukat Sevinç Çakıcı ve baro temsilcileri de dinletiyi izlediler.

Dinleti sonunda lise arkadaşlarını odasında ağırlayan Nuri Üysen yapılan bu organizasyonun sık sık tekrarlatılması ve herkesin iletişim içinde olması gerektiğini belirtti. Buluşmanın organizatörlerinden Sefa Gömdeniz, ve Zafer Kutlu,  iş adamı Nuri Üysen’e, İskenderun’a yakışan bir eğitim merkezi kazandırdığı ve kendilerini burada ağırladığı için teşekkür ettiler.  50 yılın dostluğu ve okul arkadaşlığının güzelliği ile bir araya gelen İskenderun Lisesi Mezunları, Yükseliş koleji ziyaretinden sonra İTSO da buluşup orada da anılara dair gerçekleştirdikleri görsel sunum ve sohbetin ardından Birlikte akşam yemeğinde buluştular.

Ertesi gün İskenderun ve Hatay’da gerçekleştirdikleri turistik ziyaretlerin ardından bir dahaki sefere yeniden buluşmak üzere duygusal ortamda vedalaşarak ayrıldılar.

 

 

 

Yorum Gönder