Mehmet Alakuş Hatay’ın HESOB Başkanlığına Aday

13 Nisan 2022 Çarşamba 12:35
Bu haber 721 kez okundu

Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Oda Başkanı ve Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan adayı Mehmet Alakuş, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar, Yönetim Kurulu ve üyeleriyle bir araya gelerek, adaylık süreci hakkında bilgi aktardı.

Mehmet Alakuş Hatay'ın HESOB Başkanlığına Aday

Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Oda Başkanı ve Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan adayı Mehmet Alakuş, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar, Yönetim Kurulu ve üyeleriyle bir araya gelerek, adaylık süreci hakkında bilgi aktardı.

Mehmet Alakuş yaptığı açıklamada, sadece Antakya’nın değil Hatay’ın başkanı olmak arzusunu ifade ederek şöyle konuştu: Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nde değişim olması gerektiğini her zaman dile getirmişimdir. Yalnız burada değil her makamda değişim şarttır. Tecrübe yol yapar, ama o yolda yürüyecek enerji için yenilik şarttır. Bu amaçla yıllardır dostluğumun, kardeşliğimin, arkadaşlığımın olduğu esnaf camiasını yönetmeye talibim.

Uzunca yıllar hukuksuzlukla, ben bilirimci tavır ile esnafa sırtını dönen anlayış ve tek adamlıkla yönetilen bu düzeni yıkmak, yerine şeffaf bir yönetim anlayışı ile hesap verebilir bir kurum, esnafla barışık bir başkan anlayışını tesis etmek istiyoruz.

ATSO ile bir olup al gülüm ver gülüm anlayışı ile 50 bin esnafın gözünün içine baka baka yalan söyleyen, seçimlere önce parayı, sonra siyaseti, daha sonra da tehditleri sokan bu zihniyet, artık köhneleşmiş ve esnafı yönetemez hale gelmiştir.

Esnafı AVM’lere peşkeş çeken, seçimden seçime esnafı ziyaret eden, koltuğu kaptırmamak için her türlü hileye bulaşan bu yönetim, artık HESOB Başkanlığını meslek edinmiştir.

Biz göreve gelirsek daha önce de dile getirdiğim gibi şeffaf bir yönetim anlayışı tesis edeceğiz.

Her 3 ayda bir yönetim kurulumuza mali bilançoyu aktaracağız.

Esnafımızla iç içe bir anlayışı hakim kılacak, esnafımızı eski canlılığına kavuşturmak için var gücümüzle çalışacağız.

Esnafı AVM’lere zincir marketlere ezdirmemek için tüm kurumların kapısına bizzat gideceğiz ve esnafımız için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Biliyorum ki esnafımız da bu kan değişiminden yana.

Göreve geldiğimiz andan itibaren sırasıyla şu projeleri hayata geçireceğiz;

1-İlk olarak göreve gelindiğinde tüm odalardan detaylı rapor istenerek mali bilanço oluşturulacak ve tüm sistem kontrol altında tutulacak

2- Esnafımızı ulusal ve uluslararası alıcılarla buluşturmak amacıyla tüm esnafları kapsayan büyük bir internet sitesi ve sanal mağaza oluşturulacak

3- 15 ilçede esnaflarımızla toplantılar yaparak esnafımızın sorunlarını geniş katılımlı toplantılarla yerinde belirleyip çözeceğiz.

4-Gastronomi ve Akdeniz Mutfağı Günleri'nin düzenlenmesi sağlanacak.

5-Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı benzeri organizasyon ile Hatay'ın özgün tanıtımı sağlanacak, esnaflarımızın yurtiçi ve yurtdışı festival ve fuarlara katılımı desteklenecek.

6-Yayladağı sanayi sitesi yapımına ağırlık verilecek. Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi, Galericiler Sitesi, İskenderun Sanayi Sitesi yapımına ağırlık verilecek

7-Ayrıca Antakya'da yeni adliye civarındaki HESOB arazisine büyük bir plaza inşa ettirerek tüm odaların temsilcilikleri açılacak. Aynı proje ile tüm ilçelerimize sosyal tesis gelirleri ile odaların desteklenmesi.

8- Kalkınma ajansları ile işbirliği halinde olacak, esnafa yönelik projeler geliştirilecek.

9-Eğitime ve meslek çalışanlarının sertifikalandırılarak kayıt dışı istihdamın önüne geçilecek

10-Bakkal, kırtasiye, çerezcilik gibi meslek dallarının ürünlerinin AVM’lerde satışı yasaklanacak.

11-Kadın esnaf çalışanlarımızın iş hayatına daha etkin katılımı sağlanarak iş portföyü arttırılacak.

12- Şoför esnafının sorunları ile ilgili çalıştay düzeyinde toplantı ve sonuç odaklı girişimler gerçekleştirilecek

13-Eşit ve şeffaf yönetim ile oda çalışmaları kamuoyu ve esnafla paylaşılacak.

Mehmet Alakuş Kimdir?

Mehmet Alakuş Aslen Yayladağlıyım 1971 Antakya doğumluyum

Üç çocuk babasıyım kendi mesleğimin çıraklığını kalfalığını ustalığını yaptığım esnaflıkta 1984 ten bugüne kadar esnafın hep içerisindeyim

2014 ten bu yana Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar oda başkanlığını yapıyorum.

Yorum Gönder