Meleklere Vekil Dopingi

01 Şubat 2019 Cuma 11:49
Bu haber 623 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi B Grubu'ndaki 11. maçında konuk olduğu Yunanistan ekibi Olympiakos'u 80-76 yendi.

Meleklere Vekil Dopingi

 Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi B Grubu'ndaki 11. maçında konuk olduğu Yunanistan ekibi Olympiakos'u 80-76 yendi.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ve Atina Başkonsolusu Oya Yazar Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı tribünden destekledi.

Yunanistan’ın başkenti Atina'daki Barış ve Dostluk Salonu'nda oynanan karşılaşmada Hatay’ın Melekleri’ni CHP’nin kadın vekilleri yalnız bırakmadı. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ve Atina Başkonsolusu Oya Yazar Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı tribünden destekledi.

Karşılaşmanın ilk çeyreğini 23-21 önde bitiren ev sahibi takım, soyunma odasına da 39-38 üstün gitti. Ancak üçüncü çeyrek sonunda Olympiakos farkı 9 sayıya çıkarsa da (62-53) son çeyrekte toparlanan Melekler rakibini 80-76 mağlup etti. Böylece Hatay Büyükşehir Belediyespor, 11. haftada 5. galibiyetini alarak ve Olympiakos’a 10. yenilgisini yaşatmış oldu.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin maç sonunda yaptığı açıklamada 2010 yılında Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan takımımız, 2016 ve 2018 yıllarında Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazanarak Türkiye kadın basketbolunun en büyük ve en anlamlı kupasını 2 kere Hatay’a getirdi. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da ülkemizi temsil eden ve başarılarıyla bizleri gururlandıran Hatay Büyükşehir Belediyespor’un elde ettiği bu başarılar, ülkemizde sıklıkla konuşulur oldu. Biz CHP’li kadın milletvekilleri de 2018 Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı aldığı gün Hatay’ın Melekleri’ne bir söz vermiş, ilk Avrupa maçında kendilerini desteklemek üzere tribünden tezahürat yapacağımızı söylemiştik. Bugün de Atina’da kendilerini yalnız bırakmadık. Oynadığı oyun ile taraflı tarafsız tüm basketbol severlerin beğenisini kazanan Hataylı Melekleri’ni tebrik ediyoruz. Hatay, Unesco’nun 26.Gastronomi Şehri olmasının yanında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş’ın gayretleri ile bir dünya takımı olan Hatay Büyükşehir Belediyespor’ı da içinden çıkarmış, bayrağımızı tüm dünyada dalgalandırmıştır. Bu başarı sadece bizim değil tüm Hatay’ın başarısıdır.’’ dedi.

 

Yorum Gönder