Meral Akşener Sevgi ve Barış Kenti Hatay’da

01 Haziran 2021 Salı 11:21
Bu haber 391 kez okundu

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.

Meral Akşener Sevgi ve Barış Kenti Hatay'da

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.

HBB’nin tarihi taş binasında gerçekleşen buluşmada Akşener’e, İYİ Partili ve Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri ve partili yöneticiler eşlik etti.

HBB Mehteran Takımı’nın gösterisi ve alkışlar eşliğinde karşılanan Akşener, kentin genel durumu ve yapılan çalışmalar hakkında Lütfü Savaş’tan bilgi aldı.

Hatay’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli miraslarından biri olduğunu söyleyen Savaş, “Cumhuriyetimizin ilanından sonra 10 ay 20 gün ayrı devlet olan serhat şehrimiz, Atatürk’ün en önemli miraslarından bir tanesidir. Renkli tablomuz ve ülkesine bağlı insanlarla dolup taşan Hatay’ımız 9 yıldır sosyolojik, psikolojik ve ekonomik sıkıntılarla karşı karıya kaldı. Tüm bu sıkıntılara rağmen ayakta kaldık ve geleceğe umutla bakıyoruz” dedi.

Lütfü Savaş, ekonomik dar boğaza rağmen vatandaşların refahı için HBB’nin hayata geçirdiği projeleri Meal Akşener ile paylaştı.

Savaş Suriye’de devam eden savaştan dolayı şehrin kötü etkilenen ekonomisini bazı verilerle açıkladı. Başkan Savaş, “Orta Doğu’daki kavga bizi çok olumsuz etkiledi. Savaş öncesi şehrimizde günde 250 TIR 15 ülkeye giderken şu anda 25 günde 100 konteyner deniz yoluyla gitmek durumunda kaldı. Kişi başına düşen yıllık gelirimiz sadece son 1 yılda bin dolar düştü. Bütün yollar tıkanmışsa yeni yollar açmanız gerekir. Biz de bundan dolayı bazı projeleri hayat geçirdik” dedi.

Şehrin sahip olduğu tarım, ticaret ve turizm potansiyelini arttırmak için yapılan EXPO, HADO(Hatay Deniz Otobüsü) kırsal kalkınma ve gastronomi projelerini aktaran Savaş, “Bütün yollar tıkanınca yeni yollar açmak istedik. Bunun için kırsal kalkınma projemize hayat verdik. Ürünlerimizi imalata ve sanayiye kazandırmak için 8 aydır aktif olarak çalıyoruz. Projemiz birçok şehir ile Tarım ve Orman Bakanlığına örnek olacak bir projedir” dedi.

Meral Akşener’i Hatay’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Savaş, “Turizm potansiyeli arttırmak için HADO’yu yapıyoruz. Yaz aylarında KKTC başta olmak üzere Beyrut ve Orta Doğu’dan bazı limanlara seferler başlatacağız. 10 Aralık’ta EXPO ile kapılarımızı dünyaya açacağız. 2017 yılından beri UNESCO onaylı Gastronomi Şehri unvanına sahibiz. Her şeye rağmen ayaktayız. Birlik ve beraberliğe inanan, ülkesini seven insanlarla bu ülkeyi düzlüğe çıkacağız” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde Bakanlık yetkililerinin kendisine Hatay, Mersin ve İstanbul’u anlattıklarını söyleyen Akşener, “O zaman devlet vardı. Devletin yöneticilerinde bilgi birikimi vardı. Hatay’ın çok renkli yapısını öğrenip bunu diğer şehirlerde uygulamamızı isterlerdi. Hatay’a çok defa gelip gittim. Farklılıkları birlik ve beraberlikle enerjiye çevirip müştereklerimizi arttırmışsınız” diyerek Lütfü Savaş’a teşekkür etti

Hatay’ın ekonomik coğrafya olarak nitelendirilebileceğini belirten Akşener, “Buradaki kavganın Atatürk’ün deyimiyle müstevlilere yani emperyalistlere faydası olur. Hatay’ın güzel atmosferini tekrar her hanede, her ilçede ve her şehirde birliktelik ruhuyla el ele oluşturacağız. Ayrışma noktalarımızdan ziyade birleşme noktalarımızda buluşacağız. Biz sizden razıyız. Allah da sizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Buluşmanın sonunda Lütfü Savaş, Meral Akşener’e Hatay’a özgü hediyeler ve üzerinde Meral Akşener yazılı Atakaş Hatayspor forması ve atkısı hediye etti.

Ziyaretin ardından Meral Akşener, Lütfü Savaş ve beraberlerindeki heyet, Antakya köprübaşı esnafını gezdi. Esnafla sohbet eden Akşener, iş yeri sahipleri ve çalışanlara ülkedeki ekonomik tablonun işlerine nasıl yansıdığını sordu.

Esnaf temaslarında Meral Akşener bir sürprizle karşılaştı. Akşener bir künefecinin kendisi için hazırladığı ve üstünde isminin yer aldığı künefe karşısında mutluluğunu gizleyemedi. Atakaş Hatayspor atkısını boynundan bir an olsun bile çıkarmayan Akşener’e Hatay halkı ve özellikle gençler yoğun ilgi gösterdi.


Yorum Gönder