Mersin ve Hatay’dan Örnek Dayanışma

05 Kasım 2020 Perşembe 13:23
Bu haber 1042 kez okundu

Tarımsal üretime ve kadın emeğinin her sektörde ön plana çıkmasına büyük önem veren ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Mersin ve Hatay büyükşehir belediyeleri, örnek bir dayanışmaya imza attı.

Mersin ve Hatay'dan Örnek Dayanışma

Tarımsal üretime ve kadın emeğinin her sektörde ön plana çıkmasına büyük önem veren ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Mersin ve Hatay büyükşehir belediyeleri, örnek bir dayanışmaya imza attı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi MKÜ Halk Sağlığı Ana Bilim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Savaş'ın çabalarıyla kurulan Hatay Gastronomi Evi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’in destekleriyle kurulan Mersin’den Kadın Kooperatifi’nin binbir emekle ürettiği ürünlerden sipariş etti.

Hatay Gastronomi Evi, Mersinden Kadın Kooperatifi’nin Silifke Balandız atalık sarı buğdayından geleneksel yöntemlerle ürettiği pilavlık bulgur, un ve erişte ürünlerini Hataylıların beğenisine sunacak.

Hatay’da kadın üreticilerin üretim faaliyetlerine katkı sağlamak ve tarımsal üretimin sistemli şekilde gerçekleşmesine yardımcı olmak amacıyla kurulan Üreten Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Mersinden Kadın Kooperatifi, verimli topraklara sahip iki şehrin ürünlerini birbirleriyle paylaşmaya ve her konuda dayanışmaya devam edeceklerini duyurdu.

Mersin ve Hatay arasında ürün alışverişinin karşılıklı olarak gelecek günlerde de devam edeceğini ifade eden Nazan Savaş, hem kadının emeğinin hem de iki şehir arasındaki güçlü bağların ekonomik ve sosyal anlamda büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin de yerli üretimin teşviki ve insan sağlığına yararlı yerli tohum üretiminin yaygınlaşmasına büyük önem verdiğine dikkat çeken Savaş, her iki şehirde de bu ürünlerin üretimine ve tanıtımına dair çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Mersinden Kadın Kooperatifi’nin başkanlığını yürüten ve Ziraat Mühendisi olan Meral Seçer de iş birliği ve dayanışmaya büyük önem verdiklerini, ilerleyen süreçte bu doğrultuda önemli adımlar atacaklarını belirterek, kadın emeğinin ön plana çıkarılması, kadınların ekonomik ve sosyal alanda güçlenmeleri için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Seçer, belediyelerin ortak akıl ve dayanışma ile hareket etmelerinin kadın kooperatiflerinin sürdürülebilirliği açısından da önem taşıdığına dikkat çekti.


Yorum Gönder