Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Kariyer Günleri Buluşması

23 Mayıs 2022 Pazartesi 11:18
Bu haber 553 kez okundu

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idaresince bu yıl ikincisi düzenlenen II. Pilav Günü ve Kariyer Buluşması etkinliğinde okulun atölyelerinde yapılan çalışmalar görücüye çıkarıldı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Kariyer Günleri Buluşması

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idaresince bu yıl ikincisi düzenlenen II. Pilav Günü ve Kariyer Buluşması etkinliğinde okulun atölyelerinde yapılan çalışmalar görücüye çıkarıldı.
İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi II. Pilav Günü ve Kariyer Buluşması etkinliğine AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı okulun eski mezunlarından İbrahim Gül, İskenderun ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, Şube Müdürleri, Kızılay Şube Başkanı Recep Sivri, Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, İskenderun KYK Muhyiddinİbn-i Arabi Yurt Müdürü Mehmet Ali Yılmaz, İskenderun Belediye Başkan Yardımcıları, İskenderun Muharip Gaziler Derneği Başkanı Neşet Turhan, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım, Okul Müdürleri, Eski Meclis Üyesi İşinsanı Osman Çolak, eski mezunlar, öğretmenler, öğrenciler ile kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Okul Bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte okulun ahşap, metal, makine elektronik atölyelerinde öğrencilerin yıl boyu yaptığı çeşitli çalışmalar da kurulan stantlarda sergilenirken, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım, alan öğretmenleri ve öğrencileri tarafından bilgiler verildi.

Pandemiden sonra ikincisini gerçekleştirdikleri Pilav Günü ve Kariyer Buluşması etkinliğine katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım, okulun tarihçesinden ve yapılan birçok güzel çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Eski mezunlardan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ise, etkinlik için geldiği okulda baktığı her noktada okul yıllarını hatırladığını belirterek, yapılan etkinlikten dolayı okul müdürü Yıldırım’a, öğretmenlere, öğrencilere emeği geçen herkese teşekkür etti.

İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı’da, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin önemine değinerek, eskiden bu okula girmek için çok çalışmak gerektiğini ifade etti ve gerçekten güzel çalışmalar yapıldığını bu okullarının önemli olduğunu vurguladı.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de, hükümet olarak meslek liselerine verdikleri önemine değinerek, hayatın her alanında sadece eğitimin aldıkları mesleki alanda değil, hayatın her alanında kendini ifade edebileceği ve tüm branşlara yerleşebileceği bir düzenlemeyi getirmiştik olduklarını söyledi.

Milletvekili Özel,“Mesleki ve Teknik eğitimde özellikle son yıllarda mesleki eğitim merkezlerinin açılması ve bunun yanı sıra organize sanayi bölgeleriyle yapılan iş birlikleriyle açılan eğitim merkezleri ile bakanlığımız büyük atılımı gerçekleştirmeye devam ediyor” diye konuştu.

Eski mezunlardan Atilla Demirkent etkinlikte, okuduğu yılları, geçirdiği anılarını anlatan eskimeyen anılar adlı kitabını protokole hediye ederek okul yılları ve kitabını anlatarak, “Eğer bugün bizler birer sanayici olmuşsak, kıymetli hocalarımızın varlığından, bilgilerinden dolayıdır” ifadelerine yer verdi.

Etkinlikte ayrıca okul öğretmenleri ve öğrencileri tarafından ‘İki Büyük Üstad Okulumuzda Buluştu’ Aşık Veysel ve Neşet Ertaş türkülerinden oluşan müzik ziyafeti sunuldu.

Türkiye Kızılay İskenderun Şubesi tarafından pilav ve kavurma ikramının yanı sıra, kan bağışı stantları açılarak kan bağışçıları kan bağışında bulunarak cana can oldular.

İskenderun Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımı gösterisinin ardından öğrencilerin atölyelerde ürettiği ürünlerin yer aldığı stantlar konuklar tarafından ziyaret edilerek, çeşitli etkinlikler gün boyu devam etti.






















Yorum Gönder