Meteroloji Uyardı: Henüz Fırtına Geçmedi!

16 Ocak 2019 Çarşamba 14:22
Bu haber 612 kez okundu

Meteoroloji 6.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan fırtına ve sağanak yağış uyarısının ardından, İskenderun’da etkili olan sağanak yağış bazı caddeleri sular altında bıraktı.

Meteroloji Uyardı: Henüz Fırtına Geçmedi!

Meteoroloji 6.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan fırtına ve sağanak yağış uyarısının ardından, İskenderun’da etkili olan sağanak yağış bazı caddeleri sular altında bıraktı.  ‘Karada yağış, denizde fırtına var’ başlığıyla duyurduğumuz haberimizi doğrulayan görüntülerin yaşandığı fırtına ile birlikte olumsuz hava koşullarının hâkim olduğu kentte denizden vuran dev dalgalar sahili adeta yerden yere vurdu.

Atatürk Anıt Alanı da tamamen sular altında bırakan lodos nedeniyle, körfez açıklarındaki birçok gemi fırtınadan etkilenmemek için liman sahasına doğru yanaştı.

Özellikle sabah saatlerinde etkisini arttıran denizdeki fırtınanın, Meteoroloji’nin hava tahminleri doğrultusunda bugünde devam edeceği belirtilirken, Doğu Akdeniz’de rüzgarın, kuzey ve kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75- 90 km/sa) kuvvetli fırtına, zaman zaman 10 kuvvetinde (105 km/sa) tam fırtına şeklinde eseceği ifade edildi. Fırtınanın etkisini  17.01.2019 Perşembe günü sabah saatlerinde kaybedeceği de tahminler arasında yer aldı.

Fırtına henüz geçmedi!

Hatay Valiliği, yayınladığı meteorolojik uyarı ile yağışların devam edeceğini belirtirken, sağanak yağış ve kuvvetli fırtına nedeniyle meydana gelebilecek soba zehirlenmesi, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Hatay’da yağışların genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilen Valiliğin uyarısında, “Yağışların; Hatay, Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de kuvvetli (21-50 kg/m2) olması,  Adana kuzey ve batı (Ceyhan İmamoğlu, Kozan, Pozantı, Karaisalı, Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli) ile Kahramanmaraş’ın batısı (Andırın, Göksun ve Afşin)’de, Osmaniye il genelinde yer yer çok kuvvetli  (51-75 kg/m2 üzeri)  olması bekleniyor. Yağışların, Adana yüksek kesimleri ile Kahramanmaraş kuzey kesimlerinde yoğun kar ve karla karışık şeklinde olması bekleniyor. Yağışlarla birlikte kuzey ve kuzey batılı yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına da (60-90 km/sa) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri yer aldı.

Yorum Gönder