Milletvekili Özel’den Eğitim Sendikalarına Ziyaret

03 Ağustos 2019 Cumartesi 12:57
Bu haber 593 kez okundu

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven ile birlikte eğitim sendikaları temsilciliklerine bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Milletvekili Özel'den Eğitim Sendikalarına Ziyaret
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven ile birlikte eğitim sendikaları temsilciliklerine bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Milletvekili Abdulkadir Özel ve İlçe Başkanı Abdülkerim Güven, Liselere Geçiş Sınavı (LGS), Yükseköğretime Geçiş Sınavları (YKS)’de İskenderun ve Hatay’daki öğrencilerin başarı dereceleri hakkında fikir alışverişi bulunmak amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti. Eğitim-SEN İskenderun Şube Başkanı Ali Karataş, Eğitim BİR-SEN İskenderun Şube Başkanı İbrahim Tunceri, Türk Eğitim-SEN İskenderun Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık'ı ve sendika üyelerini ziyaret eden Özel ve Güven sendikaların çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Eğitim-Sen İskenderun Şubesine gerçekleştirilen ziyarette konuşan Şube Başkanı Ali Karataş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ziyaretin sendikaları için önemli bir durum olduğunu belirtti. Karataş açıklamasında: “Öncelikle bir emek örgütünü, bir sendikayı ziyaret etmeniz, sorunlarını, taleplerini gündeminize almanız bizim için son derece önemli bir konu. Eğitim konusunda ise eğitim sistemimiz yapboz tahtasına dönüşmüş durumda. Öğrencilerin sınavlarda çektikleri sıfırlar bunun da bir kanıtı. Bu noktada daha derli toplu, nitelikli bir eğitim politikasının gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Karataş’ın ardından konuşan Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, sendika üyeleri tarafından proje okullarında yapılan atamalar, LGS ve YKS’de ilçe ve il genelinde başarısız grafik sergilendiğine dair yapılan basın açıklamaları ve eleştiriler sonucunda böyle bir ziyaret gerçekleştirmek istediğini belirtti. Özel açıklamasında: “Bugünkü ziyaret amacımınız sizinle tanışmak, yapılan eleştirileri yerinde dinlemek ve sendikal mücadeleniz hakkında bilgiler almak. Bu vesile ile biz de bu eleştirileri sizlerden alıp, ilçe, il bürokrasisine ilgili bakanlığımıza ileteceğiz. Hazırlamış olduğunuz raporları İl Milli Eğitim Müdürümüze, Milli Eğitim Bakanımıza, siyaset kurumu olarak eğitim bürokrasisine yapmış olduğumuz bazı hatalar varsa da bunlardan imtina eder geri adım atmasını da biliriz. Bunu da erdemsizlik olarak görmeyiz” ifadelerine yer verdi.

 

Yorum Gönder