Milli Eğitim Bakanı’ndan İSTE’ye Ziyaret

12 Nisan 2018 Perşembe 17:30
Bu haber 945 kez okundu

Hatay Programı kapsamında İskenderun’a gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)Rektörlüğünü ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanı'ndan İSTE'ye Ziyaret

Hatay Programı kapsamında İskenderun’a gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)Rektörlüğünü ziyaret etti.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi makamında ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz Üniversitenin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ve gelişimi hakkında bilgi aldı. Bakanın ziyaret programına, Hatay Valisi Erdal Ata ile birlikte; AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Fevzi Şanverdi ve Mehmet Öntürk, AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İskenderun Emniyet Müdürü Zeki Balcıve İSTE’de Mediko-Sosyal Binası yaptırmakta olan Hayırsever ve Bilimsever İşadamı Nuri Üysen katıldı. Bakan Yılmaz’ı Rektörlükte İSTE’nin akademik ve idari personeli çiçeklerle karşıladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz; “Her üniversitemizin bir alanda öne çıkmasını istiyoruz. İskenderun Teknik Üniversitesi de teknolojiyi önceliyor. Nitelikli bilgi olmadan tam bağımsız bir ülke olunmaz. Bilginin üretildiği yerler üniversitelerimizdir. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin İskenderun’u hayal ettiği yere taşıyacağına olan inancım tamdır. Bu doğrultuda gecesini gündüzüne katarak çalışan Rektörümüze ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini ak eylesin. Başarılarının devamını dilerim” dedi ve Türkiye’de kurulacak yeni üniversitelerin müjdesini verdi.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, 2023’te bitmesi hedeflenen Üniversite Master Planını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a maket üzerinden tanıtarak, Üniversitedeki çalışmalar hakkında güncel bilgiler verdi. TEKNOVERSİTEvizyonu ile İSTE’nin ülkenin inovasyon odaklı ekonomik büyüme modeline katkı yapmaya çalıştığını dile getiren Rektör Prof. Dr. DERELİ; “Çocuk Üniversitesi projemizle yükseköğretim ve ilk/orta öğretim arasında bir köprü oluşturmaya çalışıyoruz. Yenilikçi öğrenme yöntem ve sistemlerini entegre etmeye çalışıyoruz, girişimciliği önceliyoruz” dedi. Üniversitelere ve yükseköğretime verdiği desteklerden dolayı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a teşekkür eden Prof. Dr. Türkay DERELİ; alan bazlı üniversite çıkış sınavları yapılmasının, en az üniversite giriş sınavları kadar mühim olduğunun altını çizerek, bu tür bir sistem getirildiği takdirde üniversitelerin ne denli iyi bir eğitim verebildiğinin de daha etkin bir biçimde ölçülebilmesinin mümkün olabileceğini ifade etti.

Ziyaretin ardından, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a adına dikilen ağaç dikim sertifikası ile plaket takdim etti.




Yorum Gönder