MKÜ Yaşatma Vakfından Araştırma Hastanesine Destek

29 Aralık 2020 Salı 18:47
Bu haber 760 kez okundu

Mustafa Kemal Üniversitesi Yaşatma Vakfı tarafından MKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine Sağlık malzemesi desteği sağlandı.

MKÜ Yaşatma Vakfından Araştırma Hastanesine Destek

Mustafa Kemal Üniversitesi Yaşatma Vakfı tarafından MKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine Sağlık malzemesi desteği sağlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan MKÜ Kurma ve Yaşatma Vakfı Yönetim Kurulu başkanı Tahsin Rende desteğin devam edeceğine vurgu yaparak hayırsever vatandaşları Vakfa üye olmaya davet etti.

Başkan Rende basına yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Dünyada ve Ülkemizde küresel olarak yaşanan pandemi salgınından Hatay İlimiz de aşırı derecede olumsuz  etkilenmiş ve salgının başladığı aylara nazaran maalesef yüzde yüz elli oranında artış göstermiştir.

Diğer taraftan, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya ile sık sık yapılan temas ve görüşmelerin ardından, sağlık ve tedavi hususunda başarıyla ve büyük özveriyle hizmet veren Araştırma hastanemizde de aynı şekilde olağanüstü yoğunluk yaşandığı bilgisi alınmıştır.

Bu yoğunluğa dayalı olarak tıbbi cihaz kullanımında doğal olarak artış vaki olmuştur.

Giderek artan  tıbbî cihaz talebinin karşılanmasına destek olmak hususunda kararlı olan Vakıf Yönetim Kurulumuz olağanüstü toplanarak,  Hastane Başhekimliğinin acil talep etmiş olduğu 665.590 TL’lık sağlık cihazı ve malzemelerin satın alınmasını kararlaştırmış ve bu işlemi kısa zamanda sonuçlandırarak tıbbi malzemelerin süratle Başhekimliğe teslim edilmesini sağlamıştır. Bu desteğimiz Vakfımızın maddi olanakları çerçevesinde devam edecektir.

MKÜ Kurma ve Yaşatma Vakfımızın gelirlerinin bir kısmı kira gelirinden, bir kısmı da üyelerimizin bağışlarından ve  yeni üye kabulünden sağlanmaktadır. Vakıf Senedi Tüzüğünde geçen yıllarda yaptığımız değişiklikle kurucu üye kabulüne başlanmış olup Bundan böyle eğitim gönüllüsü, eğitim sevdalısı hemşerilerimizi, Vakfımıza kurucu üye olmaya davet ediyorum. Bu vesileyle eğitim gönüllüsü hemşerimize teşekkürlerimizi ifade etmek isteriz.

Önümüzdeki süreçte gerek üyelerimizden, gerekse kamuoyundan alacağımız güçle Vakfımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu şekilde,  Üniversitemizin gerek tanınır ve bilinirliğinin artırılmasında, öğretim görevlilerine destek olunmasında, gerekse eğitim ve sağlık hizmetinin verilmesinde gerekli malzeme ve cihazların tedarikinde  her türlü çabayı harcamaya devam edeceğiz.

Son olarak bu pandemi sürecinde hayatlarını kaybeden sağlık görevlilerine Allah'tan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı diliyor, görev yapan sağlık görevlilerine şükranlarımızı ifade ediyorum.

Halkımızdan da isteğim,  mesafe, maske, hijyen kurallarına uymaları ve mümkün mertebe zorunlu olmadıkça evde kalmalarıdır.”

Yorum Gönder