MOZAİK DEĞERLERİ DÜNYA’YA AÇILIYOR

05 Şubat 2016 Cuma 10:51
Bu haber 875 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş yaptığı çalışmalarla Hatay’ın mozaik değerlerinin dünyaya tanıtılmasını sağlıyor.

MOZAİK DEĞERLERİ DÜNYA'YA AÇILIYOR
Foto galeriye git  MOZAİK YOLU PROJESİ ÜLKEMİZİN ÖNDE GELEN SANATSEVERLERİ VE İŞ DÜNYASINA TANITILDI

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ONE (Ortak Nesiller Entegrasyonu) Derneği ile kentimizin mozaik değerlerini dünyaya tanıtmak amacıyla başlattığı “Mozaik Yolu Projesi” 5 Şubat Perşembe günü İstanbul’da Beybigiz Plaza Elgiz Müze’de düzenlenen lansmanla ülkemizin önde gelen sanatseverleri ve iş dünyasına tanıtıldı.

 

İŞ DÜNYASI VE SANATSEVERLER MOZAİK YOLU PROJESİ'NE YOĞUNLUK İLGİ GÖSTERDİ

 

Anadolu Mozaiklerinin tüm Dünyaya tanıtılacağı “Mozaik Yolu Projesi”nin detaylarının ve tanıtım rotasının kamuoyuna duyurulduğu lansmana Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ONE Derneği yönetim kurulu başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Prof. Dr. İlber Ortaylı iş dünyası ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 

BU PROJE İLE HATAY'IN MOZAİKLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARILACAK

 

Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’nın katılımıyla gerçekleşen lansmanda Hatay Ocehanus Teyths mozaiği ile tanıtıldı.

Mozaik Yolu Projesi ile Hatay’ın mozaikleri gün yüzüne çıkarılarak tüm dünyaya tanıtılacak. Proje kapsamında ikinci lansman 11 Şubat’ta İsviçre’nin Gsaat kentinde dünya’nın en zengin ve tanınmış kişlerine yapılacak.

Yorum Gönder