Müftü Ramazan Avcı Hayırseverlere Çağrıda Bulundu

23 Ağustos 2023 Çarşamba 17:34
Bu haber 342 kez okundu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketinde büyük yıkımların yaşandığı Hatay’ın İskenderun ilçesinde 3 cami yıkıldı, 15’i ağır hasar, 9’u orta ve 55’i ise az hasarla depremi atlattı.

Müftü Ramazan Avcı Hayırseverlere Çağrıda Bulundu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketinde büyük yıkımların yaşandığı Hatay’ın İskenderun ilçesinde 3 cami yıkıldı, 15’i ağır hasar, 9’u orta ve 55’i ise az hasarla depremi atlattı.

Yurt içinden veya Yurt dışından 'İskenderun'da bir camimiz olsun' demek isteyen vatandaşlara seslenen İskenderun Müftüsü Ramazan Avcı, "Deprem bölgesinde elbette yaralar sarılacak ancak hayırsever vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Burası deprem bölgesi, burada yaralar sarılacak, devletimiz, milletimiz el ele. Eğer burada bir camim olsun isteyen veya benin de bir kuran kursum olsun diye- isteyen vatandaşımız varsa veya ben bu camilerin, kuran kursunun tadilat ve tamiratına katkım olsun diye düşünen kardeşlerimiz varsa, ben bu kardeşlerimizi bizim buralarda hayır yapmaya davet ediyorum. Ya da müstakil bir cami yaptırayım, ağır hasarlı camilerimiz var, yerine annemin, babamın adına olsun diye düşündükleri yer varsa müftülüğümüzle bizimle irtibata geçsinler. Biz gereken ilgi ve alakayı gösteririz, bize ulaşırlarsa müteşekkir olur, Allah razı olsun deriz…”

Yüzyılın felaketi Hatay’da ibadethaneler yıkılırken, kimi kullanılamaz hale gelirken, kimini de az hasar nedeniyle ibadete kapatıldı.

Müftü Ramazan Avcı Deprem Sonrası Camilerin Son Durumunu Açıkladı!

İskenderun Müftülüğüne bağlı ibadethanelerin depremler sonrası durumlarıyla ilgili son durumlarını aktaran İskenderun İlçe Müftüsü Ramazan Avcı, Müftülüğüne bağlı 127 cami olduğunu, 3’ünün yıkıldığını 15’inin ağır hasarlı, 9 tanesinin orta hasarlı, 55 tanesinin de az hasarlı, 45 caminin de hasarsız olarak şu an ibadet hizmetine devam ettiğini söyledi.

Devlet-millet ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla kısa zamanda ağır, orta ve az hasarlı bu camilerin tamamlanacağına inandığını belirten İskenderun ilçe Müftüsü Ramazan Avcı, Tarihi yapı olarak Kaptan Mehmet Paşa Camiinin bulunduğunu ve camide herhangi bir sıkıntı olmadığını sadece minaresinin yıkıldığını ifade etti.

Tarihi Kaptan Mehmet Paşa Camiinin minaresinin mülkiyetinin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu ifade eden Müftü Avcı, ihaleye çıkıldığını en kısa zamanda tarihi minarenin de yapılarak tekrar İskenderun’a kazandırılacağını belirtti.

Müftü Avcı, İskenderun’da 50 adet Kur'an kursunun 3’ünün yıkıldığını, 3’ünün ağır, 3’ünün de orta hasar olduğunu söyledi.

31 tane az hasarlı Kur’an kurslarının deprem bölgesinde olunmasına rağmen dini eğitim Yaz Kur’an kursunun büyük rağbet gördüğünü 4 bin 500 öğrenciye ulaşıldığını söyleyen Müftü Avcı, “İlçede Kur'an kursularından biri olan kız Kur'an kursu binasının az hasarlı olduğu için tadilat ve tamiratının yapıldığını, şu anda hizmete alındığını belirtti.

Müftü Avcı, “Erkek Kur'an kurs binamız, az hasarlı tadilat ve tamirat yapılarak hizmet alındı. 100 civarında öğrencilerimiz hizmete devam etmektedir. Merkezde erkek Kur'an kursunuz mevcut, o da hasarlı. Merkezdeki camimiz tadilat ve tamiratı tamamlanmadı, eğitim öğretim dönemine yetiştirilecek. Onunla beraber bizim ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarımız var, 4-6 yaş Kur'an kurslarımız var. Onlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan bir tanesi yıkıldı. 3 tanesi ağır hasarlı, 3 tanesi orta hasarlı, 31 tanesi de az hasarlı. Bizim işlem yapabildiğimiz Kur'an kurslarımız az hasarlı binalarda çalışma yapabiliyoruz. Çünkü orta hasarlı binalarda biraz daha bekleyerek son durumları da göz önünde bulundurarak onlarla ilgili de çalışma yapılacak” diye konuştu.

Yorum Gönder