Narenciyenin Kalbi Mersin’de Attı

04 Kasım 2019 Pazartesi 17:39
Bu haber 610 kez okundu

Mersin’de bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali, yoğun ilgi gördü.

Narenciyenin Kalbi Mersin'de Attı
Mersin’de bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali, yoğun ilgi gördü. Mersin’e hareket ve renk katan çeşitli etkinliklerle, üç gün süren, Merkez Mezitli ilçesi Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirildi. Festival kapsamında, 500 binin üzerinde limon, portakal ve greyfurtla dikkat çeken 30 figür süslemesi yapıldı.
Dünyanın dört bir yanından, farklı ülkelerden gelen dans grupları kortej geçişleri ve renkli gösterilerini sundular. 25 ülkeden 700’ün üzerinde gösteri sanatçısı, 400’ün üzerinde stant ile festivale renk katarak vatandaşları hayran bıraktılar. Mersin ve çevre illerden binlerce kişi festival alanına akın etti.
Kente hareket getiren, coşku ve heyecana sahne olan Festival kapsamında özel bir üniversitenin öğrencileri 65 kilo et kullanarak 33 metrelik tantuni yaptılar. Katılımcıların yoğun ilgisini çeken etkinliklere renk kattılar ve rekora imza attılar.
Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir de rekor denemesinde öğrencilerin yanında oldular. Vali Su’nun verdiği start ile 33 metrelik tantuniyi yapan öğrenciler, renk kattıkları festivalde bir de rekora imza atmış oldular.
Tantuninin tadına da bakan Vali Ali İhsan Su, ardından vatandaşlara ikram etti. Vali Su, Mersin plakasının gerçekleştirildiğini vurgulayarak, en uzun tantuni yapmada da bir rekor kırıldığını söyledi.
Dünyada ve Türkiye'de meyve ile yapılan festivaller olduğunu kaydeden Vali Su; “Güzel Mersin İlimizin ve narenciye ürünlerimizin tanıtımını Uluslararası platformda en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyoruz. Bu yıl 7.si düzenlenen Narenciye Festivali, süslemelerin de narenciye ile oluşturulduğu ilk ve tek festival. Bu festivalin ismi narenciye, figürlerde kullanılan ürünler narenciye. Gastro Show'da sergilenen ürünler de narenciye ürünleriyle tatlandırılmış, bezenmiş lezzetler. Yani bu festivalin her şeyi narenciye ile ilintili; bu bakımdan çok önemli” dedi.
Mersin'de narenciye sektörünün on binlerce insana istihdam sağladığına dikkat çeken Su, “On binlerce insanımız üretimden ve satışından para kazanıyor. Milyonlarla ifade edilen değerde ihracat gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin yaklaşık 4'te 1 narenciye üretimini 1,2 milyon ton ile il olarak tek başımıza gerçekleştiriyoruz. İhracatın da yüzde 37'sini biz gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Festival etkinliklerimiz kapsamında 25 ülkeden 700 civarında katılımcı sanatçı misafirimizi ağırladık. Bunların her biri gidip ülkemizi anlatacak, sosyal medyadan paylaşacak ve bir anda milyonlara ulaşacağız. Narenciye demek;  istihdam, iş, para, sağlık, ihracat, turizm demektir. Mersin ilimizi uluslararası düzeyde tanıtmaya gayret ediyoruz ve bundan herkesin en yüksek düzeyde istifade etmesini sağlayacağız. Aynı zamanda bu festivalimiz 2020'de yapacağımız Turunçgil Kongresi'ne de altyapı oluşturacak” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder