Noel Bayramında Birlik ve Beraberlik Mesajları

25 Aralık 2018 Salı 15:31
Bu haber 927 kez okundu

Hıristiyan âleminin Hz. İsa’nın doğumunu simgeleyen Noel yortusu kapsamında İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi'nde yapılan ayinde, birlik, beraberlik mesajları verildi.

Noel Bayramında Birlik ve Beraberlik Mesajları

 Kilise’den Şehitlerimize Dualar Yükseldi

Hıristiyan âleminin Hz. İsa’nın doğumunu simgeleyen Noel yortusu kapsamında İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi'nde yapılan ayinde, birlik, beraberlik mesajları verildi. Aziz şehitlerimiz için de dualar edildi. Hazreti İsa'yı anlatan ilahilerin okunduğu ayin töreninde, mum yakılıp, dualar edildi. Hıristiyanlar tarafından kutsal sayılan günde kilise papazı tarafından kutsanan katılımcılar mum yakıp dilekler adadılar ve dualar ettiler.

Medeniyetlerin beşiği İskenderun’da Ortodoks Kilisesi'ndeki Noel ayini’ni, kilisenin Papazı Dimitri Yıldırım yönetti. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Sevdiklerine, kendilerine ve özellikle çocuklarına hediyeler verdiklerini belirten Yıldırım, "Noel Bayramımızı kutlayan sayın valimize, kaymakamımıza, belediye başkanlarımıza ve herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Türkiye’mize, devlet büyüklerimize ve milletimize huzur, barış, bolluk, kardeşlik ve mutluluk getirmesini Allah'tan diler iyi bayramlar dilerim." diye konuştu.       

İskenderun Ortodoks Cemaat Vakfı Başkanı Can Teymur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahraman Mehmetçiklerimiz ve güvenlik kuvvetlerimizin muzaffer olmasını dilerken , “Vatanı için canını veren tüm şehitlerimizin ruhlarını saygıyla yâd ediyoruz” dedi.  Teymur, barış, kardeşlik ve huzur dilekleriyle ülkede yaşayan Hıristiyan vatandaşların Noel Bayramı'nı kutladı.

"Yeni yılda başta tüm insanlık alemi için ülkemizin milletimizin huzur, mutluluk, barış ve başarı dolu bir yıl geçirmesini diliyorum." diyen Teymur şunları kaydetti:

"Şehitlerimiz bizim için de çok değerlidir. Ülkemizin bekası için hayatını feda etmiş aziz şehitlerimize bu vesileyle bir kez daha rahmet diliyorum. Onların manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Hem ülkemizi hem de silahlı kuvvetlerimizi Allah her zaman için korusun. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Biz bu mutluluğu ve bahtiyarlığı her zaman ve asırlardan beri burada yaşayan vatandaşlar olarak birlik ve beraberlik içinde her zaman şükranla yad ediyoruz."

Yorum Gönder