Normalleşme Süreci Başlıyor

05 Mayıs 2020 Salı 15:37
Bu haber 884 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden' in başkanlığında, ilgili ve yetkili kurum amirleri ile mahalli basın mensuplarının da katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Normalleşme Süreci Başlıyor
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden' in başkanlığında, ilgili ve yetkili kurum amirleri ile mahalli basın mensuplarının da katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakamlık bahçesinde sosyal mesafe esası çerçevesinde gerçekleşen toplantıya; İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kd. Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel ve basın mensupları katıldı.

Korona virüs (Covid-19) Salgınına karşı ülke genelinde alınan tedbir ve kararların kentimizde tatbikine ilişkin hususların ele alınmasının yanı sıra kısa bir açıklama yapan Kaymakam İskender Yönden şu ifadelere yer verdi;

“Korona Virüs Salgını ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve İçişleri Bakanlığımızın takdir ve tensipleriyle ülkemiz genelinde uygulanan tedbir ve kararlar ile salgın sürecinin kontrol altına alındığını hep birlikte gözlemliyoruz.

Korona Virüs salgınına karşı mücadelenin hep birlikte verildiğini ve başarının 83 milyon olarak herkesin olduğunu, ayrıca bu hassas mücadele sürecinde düzen, dikkat, disiplin ve duyarlılığın vazgeçilmez bir esas ve kural olduğunu bir kez daha önemle vurguluyoruz.

Hatay'ın da dahil olduğu 30 Büyükşehrimiz ve Zonguldak ilimizde uygulanan "Sokağa Çıkma Kısıtlaması" uygulaması esnasında gösterdiği hassasiyetlerinden dolayı İskenderunlulara da bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyoruz.

Lakin, bu zaman zarfında evde kalmanın önem ve önceliğine dikkat çekerken, "Sokağa Çıkma Kısıtlamasının sona ermesinin hemen sonrası yasağın acısını çıkarma yada kutlama yapacak şekilde gelişigüzel sokağa çıkılmaması, sosyal izolasyon, sosyal mesafe, kişisel temizlik, maske ve eldiven kullanılmasına dair hassasiyetinizin titizlik ve kararlılıkla devam ettirilmesini önemle rica ediyoruz.

Özellikle de sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesini takip eden ilk (3) gün lütfen rehavete kapılmadan, planlı bir şekilde, panik ve israfa mahal vermeksizin evinizin ihtiyaçlarını temin ediniz ve sosyal mesafe esasından asla ödün vermeyiniz.

Devletimiz, her şartta ve her koşulda sizler için seferber olmuşken, sizde sevdikleriniz ve bizler için evinizde kalınız. Lütfen, zorunlu hal dışında evinizden ayrılmayınız. “

Yorum Gönder