Medeniyetler Korosu Başkenti Mest Etti!

02 Kasım 2016 Çarşamba 17:15
Bu haber 1290 kez okundu

Hatay’ın hoşgörü ve kardeşlik iklimini yansıtan başarılı çalışmaları ile adından övgüyle söz ettirerek Hatay’ı dünya genelinde tanıtma başarısını gösteren Antakya Medeniyetler Korosu, bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Başkent’te Hatay Günleri’ kapsamında Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi.

Medeniyetler Korosu Başkenti Mest Etti!
Hatay'ın hoşgörü ve kardeşlik iklimini yansıtan başarılı çalışmaları ile adından övgüyle söz ettirerek Hatay’ı dünya genelinde tanıtma başarısını gösteren Antakya Medeniyetler Korosu, bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Başkent’te Hatay Günleri’ kapsamında Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi.

Dünya genelinde vermiş olduğu başarılı konserlerle Hatay’ın kültürel mirasına katkı yaparak ülkemizin hoşgörü ikliminin tüm dünyaya duyurulmasına vesile olan Hatay Medeniyetler Korosu’nun Beştepe’de gerçekleştirdiği konsere Hatay Valisi Erdal Ata ve eşi Nazan Ata’nın yanı sıra Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit,  Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin,  Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Danış, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman,  Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Ankara’dan birçok kurum ve kuruluşun üst düzey yönetici ve temsilcisi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hatay Valisi Erdal Ata, konserden önce yaptığı konuşmada Devletimizin kalbinin Ankara’da olduğunu dile getirerek, “Ankara’da gündem hep yoğun, çalışma temposu daima yüksektir. Bizler, siyasetin ve bürokrasinin merkezi Başkent’imizdeki bu havayı, biraz olsun dağıtmak ve Başkent’te Hatay’ımızdan bir hoşgörü rüzgârı estirmek için bu akşam buradayız. Barış, kardeşlik ve hoşgörü elbette sadece Hatay’a özgü değil tüm insanlığa ait ortak değerlerdir. Ancak bu değerler; ezan, çan ve hazzan sesinin birbirine karıştığı Hatay’da gerçek anlamda yaşamakta, nefes almaktadır. Kültür mozaiği Hatay’ı önemli kılan da budur. Hatay’da, yalnız farklı dinler değil, farklı mezhepler ve kültürler de birlikte huzur içinde yaşamaktadır.” dedi.

‘İstiyoruz ki Hataylıların Yaşadığı Bu Güzelliği Tüm İnsanlar Yaşasın’

Hoşgörüye, karşılıklı saygıya bugün yalnız ülkemizin değil tüm insanlığın çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Vali Ata,  “Bizler Hatay’da doyasıya yaşadığımız bu hoşgörü ortamını çeşitli vesilelerle tüm insanlığa anlatmak, göstermek ve yaymak amacındayız. İstiyoruz ki Hataylıların yaşadığı bu güzelliği tüm insanlar yaşasın. Medeniyetler Koromuz da bu anlayışa sahip Antakyalılardan oluşmuştur. Tüm insanlığa, bütün farklılıklara rağmen birlikte mutlu bir şekilde yaşanabileceğini anlatmak için belki de en uygun lisanı, evrensel bir dil olan müziği seçmişlerdir. İnsanların ortak dili müzikle, her konserlerinde medeniyetler, kültürler ve gönüller arasında köprüler kuran Medeniyetler Koromuz, Başkent’imizde tüm gönüllere barış, kardeşlik ve hoşgörü mayası çalacaklar.” dedi.

Vali Ata bu vesileyle 15 Temmuz’da vatan söz konusu olduğunda canlarını hiçe sayarak şehitlik mertebesine ulaşan tüm vatandaşlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle andığını belirtti.

Üç semavi din ve 6 mezhebin üyelerinin yer aldığı, barış ve kardeşlik içerisinde yaşama mesajı veren Hatay Medeniyetler Korosu seslendikleri eserleri 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine ithaf etti.

Gecenin sonunda mest olan dinleyiciler koroyu alkış yağmuruna tuttular.

Yorum Gönder