Orhan Kalaycıoğlu, ‘Balkonda Umut Yeşertiyor’

27 Mayıs 2020 Çarşamba 16:03
Bu haber 448 kez okundu

Down Sendromlu Fuat Orhan Kalaycıoğlu, uzun süre eğitim gördüğü ZİREM Yaşamköy’ün ardından bu kez de Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin (HBB) başlattığı ‘Balkonlarda Umut Yeşeriyor’ projesi sayesinde bilgi ve becerisini geliştiriyor.

Orhan Kalaycıoğlu, ‘Balkonda Umut Yeşertiyor'
Down Sendromlu Fuat Orhan Kalaycıoğlu, uzun süre eğitim gördüğü ZİREM Yaşamköy’ün ardından bu kez de Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin (HBB) başlattığı ‘Balkonlarda Umut Yeşeriyor’ projesi sayesinde bilgi ve becerisini geliştiriyor.

Araştırmacı-Gazeteci-Yazar Mithat Kalaycıoğlu ile emekli öğretmen eğitimci Gülsüm Kalaycıoğlu’nun evlatları Fuat Orhan Kalaycıoğlu, ZİREM Yaşamköy’de eğitim aldığı dönemlerde başarılı çalışmalara imza atmıştı.

ZİREM Yaşamköy’de yaklaşık 8 yıl seracılık ve zeytincilik eğitimi gören Fuat Orhan Kalaycıoğlu,  Yaşamköy’ün kapanması üzerine ikamet ettiği Antakya Akevler Mahallesi’nde dört tarafı bahçe olan evde limon, mandalina, hömbeles, greyfurt, turunç ağaçlarının bulunduğu, ayrıca çeşitli sebzelerin yetiştiği bahçe içerisinde uzun süre yaşadı ve burada daha da deneyim kazandı. 

İki yıl önce Defne ilçesine bağlı Aşağıokçular Mahallesinde apartman katına taşındı. Apartman katında bahçe işlerinden ayrı kalması onu çok sevdiği ve uğraş verdiği çalışmalarından uzak tuttu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş’ın başlattığı ‘Balkonlarda Umut Yeşeriyor’ projesi ile Fuat Orhan Kalaycıoğlu’nun çalışma azmini yeniden güçlendirdi.

Bu proje sayesinde yüzünden gülücükler dağıtan Orhan Fuat Kalaycıoğlu, kendisine gönderilen biber, patlıcan ve domates fidelerini balkonda yetiştirmeye başladı. Anne Gülsüm Kalaycıoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ve Prof. Dr. Nazan Savaş’a başlatılan proje nedeniyle teşekkür ederek, “Bu proje sadece balkonlardaki umutları yeşertmedi. Ayrıca down sendromlular için açılan hobi bahçesi sayesinde öğrenciler, doğal ortamda hem terapi ediliyor hem de özgüven kazanıyor. Hobi bahçesinde sebze yetiştirerek sosyal hayata katılıyor” dedi.

Down sendromlu oğlunun hobi bahçe sayesinde yöreye özgü sebzeleri ekerek, bakımını, sulamasını ve toplanmasını yaparak boş zamanlarında güzel vakit geçirdiğini ifade eden Gülsüm Kalaycıoğlu, “Engelli çocuklarımız biraz daha hassas olduğu için daha fazla ilgi alaka bekliyor. Yetkililerimiz de çocuklarımıza bu yakın ilgi ve alakayı fazlasıyla gösteriyorlar, hepsine çok teşekkür ediyorum. Zevkle çalışma imkanı buluyorlar. Patlıcan, biber ve domates gibi sebzeleri zevkle yetiştirip toplamanın mutluluğunu yaşıyor. Bize bu heyecanı ve mutluluğu yaşatan projenin mimarı, Başkanımızın değerli eşi Prof. Dr. Nazan Savaş’a çok teşekkür ediyorum” diye sözlerini tamamladı.

Yorum Gönder