Özel Gereksinimli Çocuklara ‘Müzik Atölyesi’

09 Mart 2021 Salı 16:36
Bu haber 521 kez okundu

Sarı Zeybekler Derneği, Geleceğimiz Günışığı Eğitim ve Oyun Odaları Gönüllüleri ile BAYŞAD Hatay Şubesi bu defa da Adana’da faaliyet gösteren Banu Seyhan Rehabilitasyon Merkezi’ne müzik atölyesi kurdu.

Özel Gereksinimli Çocuklara ‘Müzik Atölyesi'

Sarı Zeybekler Derneği, Geleceğimiz Günışığı Eğitim ve Oyun Odaları Gönüllüleri ile BAYŞAD Hatay Şubesi bu defa da Adana’da faaliyet gösteren Banu Seyhan Rehabilitasyon Merkezi’ne müzik atölyesi kurdu.
Açılışta bir konuşma yapan Geleceğimiz Günışığı Eğitim ve Oyun Odaları Gönüllüleri Başkanı Sevilay Akbaş, “Tüm çocuklarda olduğu gibi özel gereksinime ihtiyaç duyan özel çocuklarımızda da eğitimlerin müzik dersleriyle desteklendiğinde daha iyi sonuçlar alınabilineceği bilinciyle yola çıktık. Yol arkadaşlarımızla birlikte hizmete açtığımız müzik atölyesi ile özel çocuklarımızın hedeflenen becerilerinin akademik ve sosyal hayatta bir adım daha öne taşıyacağına inanıyorum. Bu bağlamda müzik atölyesinin kurulmasında bizlerin yanında olan ve destek olan herkese teşekkür ediyorum. Her şey sevgi dolu dünyalarıyla gülücüklerimize cemreler düşüren çocuklarımız için…” dedi.
Müzik atölyesinin kurulması ile özel çocukların yüzlerindeki gülümsenin ve mutluluklarının her şeye bedel olduğunu ifade eden Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt da şunları söyledi:

“Özel gereksinimli çocuklara eğitim veren Banu Seyhan Rehabilitasyon Merkezinde çocukların kullanımı için müzik odasını baştan aşağıya yenilemek ve hizmete açmak bizler için tarifi imkansız bir mutluluk oldu. 

Özel çocuklarımıza dokunmak adına yapılan bu maazzam projede yol arkadaşlığı yaptığımız BAYŞAD Hatay Şube Başkanı Musa Göçer'e ve Geleceğimiz Günışığı Eğitim ve Oyun Odaları Gönüllülerine teşekkür ederken misafirperverliklerinden dolayı Banu Seyhan Rehabilitasyon Merkezi yöneticilerine, eğitmenlerine teşekkür ediyor bizleri sevgi yumağı ile kucaklayan özel çocuklarımızın da gözlerinden öpüyorum.”
Projenin bel kemiği BAYŞAD Hatay Şubesi Başkanı Musa Göçer de, “Geleceğimiz Gün Işığı Eğitim ve Oyun Odası Gönüllüleri Başkanı Sevilay Akbaş aracılığı ile bize ulaşan kuruma müzik atölyesini başarı ile kurmanın ve güzel bir iş ortaya çıkarmış olmanın haklı huzurunu yaşıyoruz. Bu proje ile özel çocuklarımıza faydalı olabilmenin hazzını bir nebze de olsa yaşama fırsatı bulduk.. Özellikle özel gereksinime ihtiyaç duyan bu canlara dokunabilmemizi sağlayan ve bu projede yardımcı olarak birlikte yürümekten onur duyduğumuz Geleceğimiz Gün Işığı ekibine ve Sarı Zeybekler’e sonsuz saygı ve sevgilerimizi sunuyor, her şey geleceğimizin teminatı çocuklar için diyoruz.”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt ve Emre Özdemir, Geleceğimiz Günışığı Eğitim ve Oyun Odaları Gönüllüleri Sevilay Akbaş, Arzu Cengiz ve Songül Yelkenaç, BAYŞAD Hatay Şube Başkanı Musa Göçer, Hollanda Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate ve eşi, kurum ortağı Rıfat Gökçe, kurum müdürü Eser Demir birlikte kestiler.


Yorum Gönder