Palmiye Yapım ‘Engelsiz’lere Ses Oldu!

24 Aralık 2019 Salı 16:44
Bu haber 599 kez okundu

Hatay’da ulusal film ve sanat prodüksiyon alanında faaliyetlerini sürdüren Palmiye Yapım, engelli vatandaşların hayat zorluklarına vurgu yapan ‘Engelsizsiniz’ adlı film projesini hayata geçirdi.

Palmiye Yapım ‘Engelsiz'lere Ses Oldu!
Hatay’da ulusal film ve sanat prodüksiyon alanında faaliyetlerini sürdüren Palmiye Yapım, engelli vatandaşların hayat zorluklarına vurgu yapan ‘Engelsizsiniz’ adlı film projesini hayata geçirdi. Yönetim kurulu başkanlığını Volkan Acıoğlu’nun yaptığı Palmiye Yapım ekibi tarafından İskenderun’da çekimleri yapılan ‘Engelsizsiniz’ filminin senaryosunu Ferhat Zidani yazdı, yönetmenliğini de Said Cemiloğlu üstlendi.

İskenderun’da farkındalık projesi kapsamında çekilen filmde başrolü İskenderun engelliler basketbol takımı oyuncusu Arda Albayrak oynarken yine İskenderun Engelliler Basketbol Takımında oynayan aynı zamanda break dansçı Fatih Efe Bayram da projede yer aldı.

Yapımcı Volkan Acıoğlu, çekimleri üç gün süren kısa metraj filmin montaj ve prodüksiyon işlemlerinin bitiminde, haftaya Palmiye yapım imzasıyla sosyal medya platformlarından izleyicinin beğenisine sunulacağını söyledi.  

İskenderun ve Antakya’da faaliyet gösteren Palmiye Yapım, aynı zamanda oyunculuk atölyesi olarak da hizmet veriyor. ‘Engelsizsiniz’ film projesini hayata geçiren Palmiye Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Acıoğlu, ekibi ve çalışmaları ile ilgili bilgileri paylaşırken şu ifadelere yer verdi; “Sinema, oyun ve sanat sektöründe prodüksiyon, yapım hizmetlerimizin yanı sıra sanata meyilli genç yeteneklerimizi de yetiştiriyoruz. Sanat dünyasına katkı sunmaya çalışan ekibimizde Menajerimiz Gizem Kızıltan, Genel Koordinatör Sema Sakallı, Yapım Şube Sorumlusu Nur Sabanoğlu, Genel Koordinatör Yardımcısı Saime Seyda Öyer ile çalışıyoruz. Birlikte böyle bir projenin kardeşlerimize bir ses ve destek olacağını öngörerek böyle bir adım attık. İçeriği anlamlı olan bu filmde, memleketimizde yaşayan engelli kardeşlerimizin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları anlatmakla birlikte başarılarına da yer veriyoruz. Bu film projesi hayata geçirildikten sonra başka bir farkındalık projesine de yer vereceğiz. Bu projede ise engelli vatandaşlar ile down sendromlu kardeşlerimiz için farkındalık yaratmak, toplumu bilinçlendirmek ve sokak çocuklarını hayata kazandırmak ile ilgili olacaktır.” dedi.

Yorum Gönder