Parkomat Sorunu Arapsaçına Döndü!

08 Şubat 2021 Pazartesi 16:09
Bu haber 531 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından ‘parkomat’lar durduruldu para ödemeyin’ billboardlarının asılmasının ardından İskenderun’da parkomat faaliyetini sürdüren TKN Mühendislik yetkilileri basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Parkomat Sorunu Arapsaçına Döndü!

Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından ‘parkomat’lar durduruldu para ödemeyin’ billboardlarının asılmasının ardından İskenderun’da parkomat faaliyetini sürdüren TKN Mühendislik yetkilileri basın açıklaması ile tepki gösterdi. 

TKN Mühendislik Yetkili Müdür’ü Mehmet Türkseven basına yaptığı açıklamada “Pandemi öne sürülerek Parkomat’lara para verilmemesi konusunda billboardlar asan Hatay Büyükşehir Belediye’sine “Bizim kurumda çalışan 35 kişi var. Siyaset yaparken insanları ekmeğinden ediyorsunuz. İhaleye bizi almamaya çalışıyorsunuz. Usulsüzlük yapıyorsunuz. Usulüne uygun ihale gerçekleştirilsin biz ihaleyi alamaz isek geri çekilmesini de biliriz” ifadelerini kullanarak HBB’ye tepki gösterdi.

Yetkili Müdür Mehmet Türkseven’in açıklamasında yer alan iddialarda şu ifadelere yer verildi; “HBB iştiraki Hatay Ulaşım A.Ş tarafından ilk olarak 01.12.2019 tarihinde ihale yapılmış ve ihale TKN’ye kalmış ancak bu ihalenin haksız yere Hatay Ulaşım tarafından iptal edilmiştir. Bunun Üzerine Hatay 1. İdare Mahkemesinin 2020/469E sayılı dosyası ile dava açılmıştır.

Dava devam ederken Hatay Ulaşım A.Ş 20.01.2021 tarihli ihaleyi yapmış ve kendi firması olan şirkete vermiştir. Bunun içinde Hatay 1. İdare Mahkemesinin 2020/470E sayılı dosyası ile dava açılmış ve Mahkeme davamızın kabulü ile ihaleyi iptal etmiştir.

Bunun üzerine Hatay Ulaşım A.Ş. 3. Ve son kez 24.07.2020 tarihli ihale yapmış ve bu ihale yine kendi firmasına verilmiştir. Bu usulsüz yapılan ihale içinde Hatay 1. İdare Mahkemesinin 2020/1046E sayılı dosyası ile dava açılmış olup Danıştay incelemesi neticesinde lehimize bozularak esastan görülmeye başlanmış ve halen derdesttir.

Aynı zamanda son ihale de yetkililer tarafından yapılan usulsüzlükler ile ilgili Hatay Cumhuriyet Başsavcılığının 2020/13036E Soruşturma dosyası ile dava açılmış ve halen devam etmektedir.

Tüm yargı aşaması devam ederken Hatay Büyükşehir Bld. UKOME tarafından Parkomat uygulamasının durdurulması durdurulmasına ilişkin karar verildiği öğrenilmiştir. Bu usulsüz karar verilirken UKOME kararı hakkında da Hatay 1. İdare Mahkemesi’nin 2021/132E sayılı dosyası ile dava açılmış olup halen derdesttir.

Yargılanması devam eden bir süreç bulunmaktadır. Bu süreçler ditmeden TKN tarafından yapılan tüm işlemler yasaldır.”

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Parkomat yetkisinin Büyükşehirden alınıp kent belediyelerine verilmesinin ardından meydana gelen belirsizliklerle mağdur olan personelin yanı sıra trafik akışı, park sorunu ve sürücülerin de etkilenmesi söz konusu. Vatandaşlar tarafından bu karmaşanın bir an önce açıklığa kavuşması ve mağduriyetlerin ortadan kalkması için yetkililerin bir an önce çözüm odaklı girişimi bekleniyor.

Yorum Gönder