‘Radyo Yayıncılığının 97. Yıl Dönümünde 97.7 Açık Olsun’

07 Mayıs 2024 Salı 13:04
Bu haber 194 kez okundu

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Hatay Temsilcisi ve Mega Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Uygun, Türkiye’deki radyo yayıncılığının 97’nci yıl dönümü ve 6 Mayıs Radyo Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

‘Radyo Yayıncılığının 97. Yıl Dönümünde 97.7 Açık Olsun'

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Hatay Temsilcisi ve Mega Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Uygun, Türkiye’deki radyo yayıncılığının 97’nci yıl dönümü ve 6 Mayıs Radyo Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Radyo yayıncılığının 97’inci yılında, radyoya gönül vermiş ve halen aynı heyecanı hisseden yayıncılar olarak, ‘6 Mayıs Radyo Günü’nü kutlamanın mutluluğunu, onurunu yaşadıklarını belirten Mega Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Uygun, “Bugün Türkiye’deki radyo yayıncılığının 97’nci yıl dönümü ve 6 Mayıs Radyo Günü. Bugün radyo yayıncılığımızın 97’ inci yılında radyo alıcıları evimizde, telefonlarımızda, cebimizde, otomobilimizde ya da Internet sayesinde artık dünyada her yerde...

6 Mayıs 1927'de İstanbul Sirkeci'deki Büyük Postane'nin stüdyoya dönüştürülen bodrum katından duyulan, "Alo alo muhterem samiin. Burası İstanbul telsiz telefonu." anonsuyla Türkiye'de radyo yayıncılığı başladı.

İskenderun’un Tek Radyosu ‘Mega Radyo’ 97.7 Radyonuz Hep Açık Olsun”

Toplumu bilgilendirmek, İskenderun'un sesini her yerde duyurmak amacıyla türküsüyle, şarkısıyla, kültür unsurlarının işlendiği radyolar, 6 Mayıs Radyo Günü'nde 97'nci yaşını kutluyor. 6 Mayıs Türkiye’de ilk radyo yayınının başladığı gün. Türkiye’de radyo yayıncılığının 97. Yıl dönümünü kutlarken, sektörde nefes alacak çalışmalarımızı yine heyecanla sürdürecek ve bize güç veren reklam veren destekçilerimiz ile birlikte İskenderun’un sesi, gözü ve kulağı olmaya devam edeceğiz.

Radyo, bir kitle iletişim aracı olarak sınıflandırılsa bile aslında bireyden bireye bir iletişim aracı. Radyo’da ses herhangi bir görsel öğe barındırmadığı için her bir dinleyicinin hafızasında canlanıyor ve yeni bir mesaj haline geliyor. Dolayısıyla her bir dinleyici, tek başına bir hedef kitle, bir hedef birey haline geliyor. Radyonun hem çok keyifli hem de zorlu tarafı bu. Türkiye'de bin 300'ün üzerinde ulusal, bölgesel ve yerel radyo bulunuyor. Bu sayının radyo iletişimindeki konumu görmenin açık bir göstergesi, 1990'larda özel radyoların açılması ile bu zenginlik daha hızlı yakalandı.

http://www.megaradyoiskenderun.com/ internet radyoculuğuyla birlikte kimi dünya radyoları, kendilerini bir adım geriye atmış durumdalar. Türkiye'de radyoculuk dimdik ayakta! Bu toplumda hoşgörü de barış da iletişim de her zaman açık olacak. Radyo, sesin var olduğu yerde var. Ses, nefesin var olduğu sürece de olmaya devam edecek. Kentin tek radyosu Mega Radyo 97.7’de Radyonuz hep açık olsun” diye konuştu.

Yorum Gönder