‘Ras-El Seni Bayramı Kutlu Olsun’

14 Ocak 2022 Cuma 10:47
Bu haber 419 kez okundu

İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

‘Ras-El Seni Bayramı Kutlu Olsun'

İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, Miladi takvime göre 14 Ocak’a denk gelen ve Alevi vatandaşların yeni yıl olarak kutladığı ‘Ras-el Seni’ bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Uygun mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Miladi (Doğu) Tarihine Göre 14 Ocak 'Ras El Seni' ve 19 Ocak 'kıddes' günleri Alevi Cemaatinde örf, adet, gelenek ve kültürümüz açısından geçmişten buyana önemli bir yere sahiptir. Bazı beldelerimiz vatandaşları 14 Ocak'ta, bazıları ise 19 Ocak gününü kutlamaktadır. Bu güzel günlerdeki zengin yemek kültürü, akraba, eş, dost ziyaretleri ve ikramlar bu Anlamlı kültür ve geleneklerimize renk ve güzellik katmaktadır. Bu güzel örf ve Adetlerimizi en iyi bir Şekilde gerektiği gibi yaşamak ve yaşatmak gerekir. Bu güzel değerlerimizi yaşamak ve yaşatmak dileği ile gününüz mutlu yeni yılınız kutlu olsun."



Yorum Gönder