Rektör Depci’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

28 Ekim 2023 Cumartesi 17:46
Bu haber 176 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Depci'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Cumhuriyetin 100. Yaşına şahit olduğumuz bu güzide yılın vatanımıza ve milletimiz için çok kıymetli olduğunu” belirten Rektör Depci mesajında şu ifadeler yer verdi:

“Eğitim hayatımız boyunca hepimizin hafızasına kazınmış bazı kareler var: benim için bunlardan biri ‘Cumhuriyeti biz böyle kazandık’ pankartı taşıyan vatandaşlarımız. Sonra Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’in sözleri vardır kulaklarımızda çınlayıp duran: ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz” … Cumhuriyetin çocukları olarak bize bu cennet vatanı armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve varını yoğunu, canını ortaya tüm silah arkadaşlarına minnettarlığımızı ifade edebilmeye kelimeler yetmez elbette. Bizlerin bugün özgürce yaşayabilmesini temin eden bu azim, kararlılık ve Cumhuriyetle taçlandırılan zafere minnetimizi yalnızca ifade etmenin yeterli olmadığına inanıyorum. Aynı azim ve kararlılıkla her alanda zaferler elde etmek, her alanda en iyisi olmak bizlerin boynunun borcudur.

Türkiye Yüzyılında Türkiye’nin sayılı teknik üniversitelerinden birinin Rektörü olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. İSTE Ailesi olarak eğitime, akademiye, öğrenmeye ve öğretmeye gönül vermiş Türk Vatandaşları olarak bu alanda en iyisi olmak için çalışıyoruz. Görevimizi en iyi şekilde yapıyoruz, çünkü vatanımızı çok seviyoruz. Bilgisizlikle ile savaşan bizler hem çalışkan hem dürüst bireyler yetiştirerek ‘Cumhuriyet’in ilelebet payidar kalmasına’ katkı sunmaya devam etmek, devraldığımız emaneti layıkıyla bizden sonra gelecek kuşaklara bırakmak üzere nice 100 yaşlara Cumhuriyet.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Cumhuriyetimizin yeni başlayacak yüzyılının sürdürülebilirliğin, kalkınmanın, istikrarın, huzurun, istikbalin, iletişimin, haklının, gücün, değerlerin, başarının, dijitalin, bilimin, barışın, verimliliğin, üretimin ve şefkatin yüzyılı olmasını diliyor, böylece güçlü Türkiye olarak mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğimizi bildirmek istiyoruz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle vatanı uğruna, bayrağı uğruna, Cumhuriyet uğruna savaşmış başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi ve aynı özveriyle 15 Temmuz gecesi Cumhuriyet için canlarını hiçe sayan  şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyorum.

Yorum Gönder