Rektör Depci’den 30 Ağustos Mesajı

30 Ağustos 2023 Çarşamba 16:03
Bu haber 169 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Rektör Depci'den 30 Ağustos Mesajı
 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. 

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Rektör Depci yayınladığı mesajda şunları dile getirdi:

“Şanlı tarihi zaferlerle dolu Aziz Milletimiz 30 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni kazanarak bir destan daha yazmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’ni inşa etme yolundaki kırılma anlarından biri olarak 30 Ağustos günü tüm dünyaya zor durumda bırakılmaya çalışan milletimizin şartlar ne olursa olsun zafer elde edebileceğinin ilanıdır. İşgal altındaki yurdun dört bir yanında millet olma bilinciyle bir araya gelen Türk Milleti küllerinden doğmak üzere harekete geçtiğinde mevcut durumun ne olduğuna değil ne olmasını istediklerine odaklanmıştır. Başarı her zaman böyle anlarda ortaya çıkar. Hepimizin tarihsel belleğinde yer edinen ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!’ kazanılan zaferin ardından Baş Komutan Mustafa Kemal Atatük’ün vizyonunun en somut ifadelerinden olmuştur. Bu destansı zaferin 101’inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

30 Ağustos Zaferi sonrasında Atatürk’ün tüm askere hitaben yazdığı bildiride yer verdiği ‘herkesin akıl gücünü ve yurtseverliğinin kaynaklarını kullanarak, yarışmayı bütün gücüyle sürdürmesini talep ederim’ cümlesi yalnızca o gün orada olanlara değil inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdine olduğu düşünerek yaşamak her bir Türk vatandaşının düsturu olmalıdır. Zaman değişir, içinde bulunulan şartlar değişir ancak vatanseverlik ile tüm güçle çalışmak bakidir. Baş Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu cennet vatan uğrunda yaşamını feda etmekten çekinmeyen tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor; 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.”

Yorum Gönder