Rektör Tolga Depci’den 19 Mayıs Mesajı

19 Mayıs 2023 Cuma 14:57
Bu haber 215 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Tolga Depci'den 19 Mayıs Mesajı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Atatürk’ün 19 Mayıs’ta bir güneş gibi Samsun’dan doğmasıyla Türk Milletinin dönüm noktalarından birini yaşadığımızı” belirten İSTE Rektörü Depci mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bağımsızlık meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. Yıl dönümünü kutluyor olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. 1919’tan bu yana geçen 104 yılda Türkiye Cumhuriyeti önemli işlere imza atmaya, dünyanın saygın devletleri arasında yer almaya ve çağdaş medeniyetler seviyesine çıkma yolculuğuna kesintisiz devam etmiştir. Atamızdan aldığımız meşaleyi hakkıyla taşıyarak yolunu bilimle aydınlattığımız gençlerimize devretmek üzere korumak ve bağımsızlık mücadelemizden vazgeçmemek en önemli vazifelerimizdendir. Gazi Mustafa Kemal’in ‘Gençler, cesaretimizi takviye ve idâme eden sizsiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetlerinin, vatan muhabbetinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız’ diyerek seslendiği gençlerle sürekli bir arada olabildiğim, ülkemizin geleceğine katkı sunacak gençler yetiştirebildiğim için mutlu ve gururluyum.

Her yıl kampüsümüzde etkinliklerle, öğrencilerimizle, gençlerimizle kutladığımız bu anlamlı günü bu yıl maalesef ayrı kutluyoruz ama biliyorum ki gönüllerimiz bir arada. Ülkemizi sarsan 6 Şubattan depreminden bu yana hep dediğim gibi aklımızda ve kalbimizde hep kaybettiğimiz canlarımız var. En yakın zamanda yeniden bir araya geleceğimize, yaralarımızı beraber saracağımıza inancım tam. Atamızın dediği gibi “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu kaybetmedim”.

Tüm bu hisler içerisinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, bu güzel vatan için canları pahasına savaşmaktan çekinmeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum”.

Yorum Gönder