Reyhanlı’da Korkutan Patlama

09 Temmuz 2019 Salı 11:39
Bu haber 527 kez okundu

Reyhanlı’da bulunan bir boya imalathanesinde patlama meydana geldi.

Reyhanlı'da Korkutan Patlama
Reyhanlı’da bulunan bir boya imalathanesinde patlama meydana geldi. Olay sonrası alınan son bilgilerde 7 kişi yaralandığı, 10 kişinin ise dumandan zehirlendiği belirtildi. Yangının itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alındığını bildirdi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, yaptığı açıklamada, ilçede bir insani yardım derneğine ait içerisinde boyaların olduğu depoda yangın çıktığını söyledi. Hatay Valiliği, Reyhanlı ilçesinde 3 katlı bir binanın altındaki depoda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 3 kişinin yaralandığını, 10 kişinin dumandan zehirlendiğini duyurdu. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, "08 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 20.30 sıralarında Reyhanlı ilçesi Yeni Mahalle, Faruk Cengiz Caddesi'nde bulunan 3 katlı bir binanın altında Dost Eli adlı insani yardım derneğine ait depoda (yağlı boya, gıda ve çeşitli yardım malzemesi) yangın çıkmıştır. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi almış olup, çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alınmıştır" denildi.

"BİR TÜP PATLAMASI OLDUĞU SÖYLENDİ"

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, "Yangın bir boya deposunda meydana geldi. Yangın söndürüldü şu anda soğutma işlemleri devam ediyor. Herhangi bir can kaybımız yok. 7 tane yaralımız var yaralılardan 1'i ağır. Boya imalathanesi olduğu söyleniyor. Şu anda emniyetimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Bir tüp patlaması olduğu da söylendi." dedi.

Yaralanan 7 kişinin hastanede tedavi altına alındığını aktaran Vali Doğan, yangının itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alındığını bildirdi.

Yorum Gönder