‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ Denetimi

06 Ağustos 2020 Perşembe 15:52
Bu haber 655 kez okundu

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeye bağlı olarak İskenderun’da ‘Sağlık için hepimiz için” sloganı ile yapılan denetimler İskenderun Kaymakamı İskender Yönden koordinesinde başladı.

‘Sağlık İçin Hepimiz İçin' Denetimi
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeye bağlı olarak İskenderun’da ‘Sağlık için hepimiz için” sloganı ile yapılan denetimler İskenderun Kaymakamı İskender Yönden koordinesinde başladı.

Pazarlar, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, ticari taksiler ve tüm yaşam alanlarında sahaya inen Kaymakam Yönden’e, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter ve İskenderun Esnaf Odaları Birlik Başkanı Erol Akın ve kolluk kuvvetleri de eşlik etti.  Esnaflar, vatandaşlar ve yayaların ‘Maske-Mesafe-Hijyen’ kuralına uyup uymadığının protokol tarafından denetlendiği etkinlikte, koronavirüse karşı birlikte mücadelenin önemine dikkat çekildi.

Ulucami Caddesi üzerinde başlayan denetimlerde “Hem kendi sağlığınız, hem de sevdiklerimizin sağlığı için Maske takın’ diyerek uyaran İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, bugünden itibaren maskesiz dolaşan herkese 900 TL para cezası kesileceğini ifade etti.

Yaz döneminin getirdiği rehavet ortamının vaka sayısında artışa neden olduğunu ifade eden Kaymakam Yönden, “Aman dikkat. Bugün uyarıyoruz. Ama yarından itibaren ceza yazmaya başlayacağız. Bunun için öğretmen arkadaşlardan oluşturduğumuz 120 kişilik ayrı bir ekip var. Bunlar 3’er kişilik ayrı gruplar halinde denetimler yapacaklar. Üzerlerinde ‘İskenderun Kaymakamlığı Görevli’ tişörtleri bulunacak. Çünkü sadece emniyet, jandarma ve zabıta değil, bizim görevlendirdiğimiz sivil görevliler de bu işi yapacak. Bugün özellikle Türkiye genelinde İçişleri Bakanımız başta olmak üzere tüm valiler, kaymakamlar, belediye başkanları ve bizler hepimiz sokaklarda olacağız. Bu durumu bir noktaya kadar taşıdık ama ne yazık ki rakamlarda yükselme var. Bu açıdan Maske-Mesafe ve Hijyen kuralına uymamız gerektiğini düşünüyoruz.  Ben İskenderun açısından söyleyeyim; sıkıntılı bir süreçteyiz. Biz bu kadar hasta sayısını görmemiştik. Hasta sayısı ciddi anlamda arttı. Bundan bir ay önce İskenderun’da vaka sayısını sıfırlamıştık. İnşallah yine sıfırlarız” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı ise tedbirler konusunda herkesi duyarlı olmaya davet ederken, “Hem zabıtalarımız hem emniyet güçlerimiz, hem de bizler sokaklardayız. Ekiplerimiz hem kendi sağlıkları hem de hizmet ettikleri kişilerin sağlıkları için sıkı denetimler gerçekleştirmekte. Bu konuda herkesin çok daha duyarlı davranıp Maske-Mesafe ve Hijyen kuralına uymasını istiyoruz.  Her ne kadar hasta sayımız yükselse de çevre illere göre oldukça iyi durumdayız. Biz halkımıza ceza yazmaktan keyif almıyoruz. Bunu herkesin sağlığı içi yapmalarını istiyoruz.  Sloganımız ‘Sağlık için, hepimiz için’” şeklinde konuştu.











Yorum Gönder