Şahutoğlu, Aday Adaylık Başvurusunu Gerçekleştirdi

30 Kasım 2023 Perşembe 13:25
Bu haber 225 kez okundu

2019 Yerel Seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkan Adayı olan Genel Cerrah Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, 2024 Mart ayında gerçekleştirilecek Belediye Başkanlığı seçimleri için aday adaylığını açıkladı.

Şahutoğlu, Aday Adaylık Başvurusunu Gerçekleştirdi

2019 Yerel Seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkan Adayı olan Genel Cerrah Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, 2024 Mart ayında gerçekleştirilecek Belediye Başkanlığı seçimleri için aday adaylığını açıkladı.

İskenderun Belediye Başkanlığı için aday adaylığı açıklamasını ve resmi başvurusunu, CHP İskenderun İlçe Binasında gerçekleştiren Şahutoğlu; “Bu kentin zirvelerine sosyal demokrat belediyeciliğin bayrağını dikmek için yola çıktık. Birlikte kazanacağız” diye konuştu.

İskenderun ve Arsuz Belediye Başkan aday adaylarının hazır bulunduğu basın açıklamasına çok sayıda partili katılım gösterdi. Adaylık başvuru dosyasını CHP İskenderun İlçe Başkan Vekili Av. Hüseyin Derin’e teslim eden Şahutoğlu; “İskenderun’un makus talihini değiştirmek için yola çıkan arkadaşlarla birlikte bu süreçte yanımızda yer alan siz değerli dostlarım hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı.

Deprem sonrası yaşananlara değinen Şahutoğlu, yaraların ivedilikle sarılmasının önemine vurgu yaparak; “Dünya tarihinin belki de en büyük felaketine, bizim açımızdan da felaketin ötesinde bir kıyamete mazhar kaldığımız bir şehrin yüreği yaralı evlatlarıyız. Yaşadığımız süreç hepimizde tarifi imkansız acılar, yaralar bıraktı. 6 Şubat hem bizlere hem de bu şehirde yaşayan tüm yurttaşlarımıza gerçekten çok büyük acılar yaşattı. Bu acıların gölgesinde bir seçim süreci yaşayacağız. Her şeyden önce bu depremde hayatını kaybeden tüm canlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Çok zor bir süreç. Depremden bu yana sürekli şehrimiz yağmurların, sel sularının ciddi manada etkisi altında. İki gün önce de çok büyük bir yağmur ve deniz sularının taşımasına bağlı olarak adeta göle dönüşen bir şehirde yaşamaya başladık. Bu süreçte mağdur olan tüm yurttaşlarımıza, esnaflarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Süreç gerçekten siyasetten ziyade birbirimize sarılma, birbirimizin yaralarını onarma ve bunları iyileştirmeye dönük, birbirimize kenetlenme dönemini yaşamamız gereken bir süreçtir. Bu süreci elbette yaşadığımız bölgede, coğrafyada hep birlikte sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Yaşadığımız süreçlerde kent yönetiminin ne kadar önemli olduğuna, kenti yönetmenin ne kadar hayati önem taşıdığına, ciddi bedeller ödeyerek hepimiz tanıklık ettik. Canımızla, malımızla, psikolojimizle, hayatımızla ciddi bedeller ödeyerek bu sürece tanıklık ettik

2019 yılında yarım kalmış bir hikayemiz vardı, sizlerin desteğiyle çok ciddi bir mücadele verdik, inşallah kısmet olur tekrar aday olursak bu yarım kalan hikayeyi hep birlikte gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz. Kenti, her şeyden önce bilimsel ve rasyonel bir yöntemle, akılcılıkla, istişare kültürünü sürekli hayatta, canlı kılarak yönetmeye talip olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çünkü bilimin ve aklın hüküm sürmediği yerlerde, hangi yönetim anlayışı olursa olsun yaşanacak felaketlerin önüne geçmek veya böylesi felaketleri ön görmek ne yazık ki mümkün olmuyor. Biz bu amaçla gerçekten bu ilkelere, bu donanıma, bu yeteneklere sahip güçlü kadrolarla bu şehri yönetmeye talibiz, tabii ki hepinizin desteğiyle… Ümit ederim ki bu süreci hep beraber başarıya ulaştırırız.

İskenderun gibi Çağdaş, ‘Güney'in İncisi’ dediğimiz Ortadoğu’nun Akdeniz’e açılan liman kapısı hem ticareti ile hem sanayisi ile hem denizi ile bölgenin stratejik hatta jeostratejik konumuna ait böylesi bir şehri yönetmenin özellikle sosyal demokrat bir zihniyetle yönetmenin çok önemli olduğunun hayati öneme haiz olduğunu vurgulamak istiyorum.

Bu kentin zirvelerine, burçlarına sosyal demokrat belediyeciliğin bayrağını dikmek için yola çıktık. Bu zaferi inşallah sizin desteğinizle gerçekleştireceğiz. Ben bu sürece katkı sağlayan, bu süreçte elini taşın altına koyan tüm aday adayı arkadaşlarımı da kutluyorum. Onlara bu onurlu yürüyüşte ve yolda başarılar diliyorum. Bunun bilinmesini istiyorum kesinlikle biz bu süreçte hiçbir arkadaşımızla ayrışmadan tam tersine kaynaşarak bir yol alacağız. Omuz omuza vererek yol alacağız ve bu mücadeleyi birlikte yürüteceğiz, birlikte başaracağız, birlikte İskenderun'da kazanacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.




 

Yorum Gönder