Saldırıya Misliyle Karşılık Verildi

15 Şubat 2016 Pazartesi 18:32
Bu haber 853 kez okundu

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, bugün Hatay'da hudut karakoluna saldırı olduğunu ve sabah saatlerinde misliyle karşılık verildiğini açıkladı.

Saldırıya Misliyle Karşılık Verildi

 Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç,Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında soru üzerine "Bugün Hataybölgesinde hudut karakolumuza saldırı oldu,sabah saatlerinde misliyle karşılık verildi" dedi.

"HAYRETLE KARŞILADIK"

Operasyon öncesi ABD'ye bilgi verilmediğini belirten Bilgiç, " (ABD Dışişleri Sözcüsü)Kirby'nin müttefiki Türkiye ile bir terör örgütünü (PYD) aynı kefeye koyan açıklamalarını hayretle karşıladık" diye konuştu.

Kirby'nin açıklamalarını şiddetle protesto ettiklerinin de altını çizen Bilgiç, açıklamanın ardından bu düşüncelerini ABD makamlarına ilettiklerini kaydetti. Bilgiç, Türkiye'nin özellikle Kandil'le irtibatı olan PYD'ye yönelik politikasının ortada olduğunu ifade ederek, geçen günlerdeki Türkiye ziyaretinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a zaten PYD'nin terör örgütü PKK ile ilişkisine yönelik gerekli belge ve dökümanların verildiğini de hatırlattı.

Bilgiç, PYD'nin Azez bölgesi ve ılımlı muhalefete saldırmasının da kabul edilemeyeceğini vurguladı.

"SUUDİ JETLERİ İNCİRLİK'TE DEĞİL AMA GELECEK"

Bilgiç, Suudi jetlerinin İncirlik'e geldiğine ilişkin haberlere de açıklık getirerek, "Suudi jetleriİncirlik'te değil, ama gelecek" dedi.

Yorum Gönder