Samandağ – Arsuz Sahil Yolu Çalışmaları Başladı

15 Mart 2019 Cuma 15:40
Bu haber 651 kez okundu

Çevlik – Arsuz yolunda çalışmalar başlamış olup Çevlik – Arsuz yolu trafiğe kapatıldı.

Samandağ – Arsuz Sahil Yolu Çalışmaları Başladı

Çevlik – Arsuz yolunda çalışmalar başlamış olup Çevlik –  Arsuz yolu trafiğe kapatıldı.

Bununla ilgili Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir tarafından yapılan açıklamada; “ Samandağ ilçesi Çevlik Tatil Köyü ve Arsuz ilçesi Kale Mahallesini birbirine bağlayacak olan sahil yolunun yapım çalışmaları başladı. Bu çalışmaların hemen ihale edilmesi ve akabinde çalışmaların başlaması son derece sevindirici. Bu yolun vaat edilen süre içinde bitirilmesi ve turizmin canlanmasına katkı sunmasını temenni ederim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”dedi.

Başkan nehir açıklamasının devamında; “  Bu yolun tamamlanmasıyla birlikte Samandağ ve Arsuz ilçeleri bir çıkmaz sokak olmaktan kurtulacak ve bu ilçelerimizin gelişimine katkı sunacaktır. Buna inanıyorum.

 İki ilçe arasındaki yolu kısaltarak iki ilçenin ekonomisine katkı sunacak, turizmde evrensel sevginin yakalanmasında önemli yer teşkil edecektir. Bunun sonucunda iki ilçenin doğal ve tarihi yerleri tanıtıldığı takdirde turizme önemli katkıları olacak, inanç turizmi canlanacak ve yöre halkına ekonomik getirileri olacaktır.

İlçemize gelen konuklarımız, İskenderun ve Arsuz’a gitmek için Antakya, Belen ve Defne  ilçeleri üzerinden gitmek zorunda kalmaktadır. Arsuz ve İskenderun’dan gelen tarım ürünleri uzak mesafe katetmek zorunda kalmaktadır. Çıkmaz sokak olmaktan kurtulduğumuzda tüm bu olumsuzluklar ortadan kalkacaktır. Bu yolun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Yorum Gönder